3min

Tags in dit artikel

, ,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


Als je het doosje van de Huawei Ascend Mate opent, kom je behalve het toestel een aantal kleine boekjes tegen die dienst doen als handleidingen. Wanneer we deze vervolgens optillen, zien we dat er behalve een USB naar micro USB-kabel, een netstroomadapter en een headset geen andere accessoires meegeleverd worden.

Aan de kabel van de headset zit een knop bevestigd waarmee gesprekken opgenomen kunnen worden, maar het is helaas niet mogelijk om via knoppen op de kabel het volume van de telefoon aan te passen. Hiervoor zul je toch het toestel uit je zak moeten halen.

De headset is overigens geen in-ear headset, wat ik persoonlijk jammer vind. Een in-ear headset blijft toch altijd beter zitten en zorgt voor minder last van omgevingsgeluid tijdens het gebruik. De headset die meegeleverd is, doet mij vrij simplistisch aan.

Ontwerp


De Ascend Mate die wij hebben ontvangen van Huawei is de zwarte variant, maar het toestel is ook in het wit te verkrijgen. Bij beide varianten is de zijkant gemaakt van zilverkleurig plastic.

De randen van de telefoon zijn vrij puntig, wat ervoor kan zorgen dat hij minder fijn in je broekzak zit. Al met al heeft het toestel -en dan vooral de zwarte versie- een vrij zakelijk uiterlijk met weinig toeters en bellen.

Uiterlijk


De voorkant van het toestel bestaat, zoals al eerder vermeld, uit een 6,1 inch-scherm en heeft geen fysieke knoppen. Boven dit scherm vind je een speakertje dat wordt gebruikt voor telefoongesprekken en rechts daarvan zit de front-camera. Opvallend is dat het notificatie-ledje verstopt zit in het eerder genoemde speakertje. Dit zorgt ervoor dat het notificatie-lampje niet te fel is, maar wel duidelijk zichtbaar blijft. De achterzijde van het apparaat bestaat uit zwart plastic wat niet los te halen is. Het is dus niet mogelijk om de batterij makkelijk te verwisselen.


Aan de achterzijde bevindt zich de cameralens, die enigszins uitsteekt. Wanneer je het toestel op een tafel legt leunt het dus continu op de lens, waardoor de kans op bekrassing van de lens altijd aanwezig is. Ondanks dat ligt het toestel wel stevig op de ondergrond. Links van de lens is de flitser te vinden. Rechtsonder in de hoek zit een luidsprekertje dat gebruikt wordt bij het afspelen van bijvoorbeeld mediabestanden.


De volumeknoppen en standby-knop van het toestel vind je aan de rechterkant van het toestel. De linkerzijde herbergt een opening waar een micro SD-kaart ingestopt kan worden om de opslagcapaciteit van het toestel uit te breiden. De simkaart kun je bij de Huawei Acend Mate in de bovenkant plaatsen, waar een soortgelijke opening als voor de SD-kaart te vinden is, alsmede een aansluiting voor je koptelefoon of de meegeleverde headset.

Aan de onderkant van het toestel vind je de microfoon die gebruikt wordt tijdens telefoongesprekken en de aansluiting voor een micro USB-kabel, waarmee het toestel bijvoorbeeld opgeladen kan worden.