3min

Tags in dit artikel

, ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


De Huawei Ascend Mate heeft aan de voorzijde een laag Gorilla Glass, wat voor een stevige bescherming van het onderliggende paneel zou moeten zorgen. Ondanks dat het toestel gebruik maakt van deze bescherming, zijn er wel duidelijk vlekken te zien wanneer je op het scherm drukt. Dit zal met de grote afmeting van het scherm te maken hebben, want dit is alleen duidelijk zichtbaar in het midden van het scherm.


De behuizing van de Ascend Mate is gemaakt van plastic. Dit is goedkoper en gezien het feit dat Huawei een prijsvechter is, natuurlijk ook een logische keuze. Ondanks het materiaal voelt de telefoon stevig aan, wat voornamelijk lijkt te komen doordat er een ronding in de achterzijde van het apparaat zit die ervoor zorgt dat de telefoon in het midden het dikst is. Hierdoor voelt de Huawei Ascend Mate al steviger aan dan de Samsung Galaxy Mega 6.3. Het gewicht is vrij hoog, maar het toestel is naar mijn mening niet te zwaar.

Hardware


Huawei heeft de Ascend Mate uitgerust met een 1,5GHz quad-core processor en 2GB werkgeheugen. Deze onderdelen zouden ervoor moeten zorgen dat alle processen soepel verlopen. Dat dit in de praktijk tegenvalt zullen we later in de review zien.

De interne opslagcapaciteit van het toestel bedraagt 8GB. Wanneer je het toestel de eerste keer uit het doosje haalt is hier echter al een aanzienlijk gedeelte van gebruikt. Wanneer je dit toestel koopt wil je natuurlijk de mogelijkheid hebben om allerlei mediabestanden en apps erop te zetten. Het lijkt dan ook onontkomelijk om het geheugen van het toestel uit te breiden met behulp van een micro SD-kaartje.

Het scherm van het toestel is een 6,1 inch IPS+ LCD capacitief touchscreen maar ondanks dit aanzienlijke formaat heeft het paneel een resolutie van slechts 720 x 1280 pixels. Dat zorgt voor een pixeldichtheid van 241 stuks per inch. Dit is niet heel erg hoog, maar dit is een keuze die je maakt wanneer je voor een relatief laag bedrag een toestel met zo’n groot scherm koopt. Overigens is het mogelijk om het toestel te bedienen met handschoenen aan, hiervoor moet je een optie aanzetten in het menu.

Zoals eigenlijk vrijwel alle smartphones heeft de Ascend Mate een micro USB-aansluiting waarmee het toestel opgeladen of op de computer aangesloten kan worden. Daarnaast ondersteunt het toestel Bluetooth en dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n). Overigens is het niet mogelijk om gebruik te maken van 4G-netwerken met deze smartphone.

Aan de achterzijde van de Ascend Mate is een 8 megapixel camera te vinden die gebruik kan maken van een flitser en filmpjes kan opnemen in Full HD-resolutie met 30 frames per seconde. De camera aan de voorzijde van het toestel is een 1 megapixel camera die ook filmpjes kan maken in 720p met 30 frames per seconde.

De capaciteit van de batterij is erg hoog met 4.050 mAh. Als je dit vergelijkt met de Samsung Galaxy Mega 6.3, zie je dat die een lagere capaciteit van 3.200 mAh heeft.