3min

Tags in dit artikel

,

Inhoud en ontwerp

Verpakkingsinhoud


Wanneer je de SBM1W uit de doos haalt, merk je gelijk dat het boxje zelf meer weegt dan je waarschijnlijk zou verwachten. Door de plastic behuizing verwacht je een licht apparaatje, maar dit valt mee.

In de doos worden de hoofdspeaker, subwoofer, afstandsbediening, stroomkabels en een minijack-naar-analoog-stereo-kabel meegeleverd. Ook zitten in de doos de gebruiksaanwijzing en het garantieboekje.


Ontwerp


De mini soundbar is geheel zwart, met een paar zilveren accenten voor de knoppen en het Toshiba-logo. Het ontwerp is zeer minimalistisch, waardoor de soundbar niet te opvallend is in het interieur van je huis. Het apparaatje is 7,2 centimeter hoog, 29 centimeter breed en de zijkanten zijn bijna helemaal bedekt met stof, waar de boxen achter verstopt zitten. De hoeken zijn netjes afgerond, waardoor het product wat mooier is dan een simpele doos. Aan de bovenzijde vind je de knoppen waarmee je de input kunt kiezen, Bluetooth kan aanzetten, het volume kunt regelen en het apparaat aan/uit kunt zetten.

Helaas zit er geen display op het apparaat, waardoor je eigenlijk maar een beetje op de input-knop moet blijven drukken totdat je geluid hoort. Op het apparaat zit een led-lampje dat aangeeft wanneer de soundbar in de standbystand (rood) of op Bluetooth (blauw) staat, maar bij iedere andere manier van aansluiten toont het ledje gewoon een groene kleur, waardoor je niet weet op welke bron het apparaat staat.

Behalve de hoofdspeaker zit in de doos ook een aparte subwoofer. De subwoofer heeft een afmeting van 22 bij 24,6 centimeter en kan met een meegeleverde kabel op de hoofdspeaker aangesloten worden. Overigens werkt de hoofdspeaker ook zonder dat de subwoofer aangesloten is, wat niet altijd het geval is bij dergelijke setjes.


De meegeleverde afstandsbediening is heel erg klein en heeft weinig knoppen. Het is mogelijk om het volume aan te passen, het apparaat aan of uit te zetten en te switchen tussen een paar standen om zo het geluid te optimaliseren voor wat je op dat moment aan het doen bent. Als je de afstandsbediening in je hand houdt merk je dat het ding eigenlijk niks weegt. Het is gemaakt van plastic en heel erg dun. Hierdoor voelt het apparaatje niet goed aan en komt het heel erg goedkoop over. Opvallend, want de hoofdspeaker zelf komt juist wel robuust over. Ook mis ik op de afstandsbediening -en ook op de soundbar zelf- de mogelijkheid om de bass aan te passen.

De aansluitingen van de soundbar zijn te vinden op de achterzijde van de hoofdspeaker en dit zijn er nogal wat. De SBM1W heeft twee analoge en twee digitale aansluitingen. Op het apparaat vind je een 3,5 mm. minijack-aansluiting, een analoge stereo-ingang, een coaxiale ingang en een optische ingang. Hiermee is het apparaat op vrijwel iedere geluidsbron aan te sluiten. Ook heeft de SBM1W de mogelijkheid om apparaten via Bluetooth aan te sluiten, zodat je het geluid van je smartphone, tablet of welk ander Bluetooth-apparaat je dan ook hebt kan afspelen.

De hoofdspeaker bestaat uit vier aparte speakertjes van ieder 10 watt. De meegeleverde subwoofer voegt hier vervolgens nog 20 watt aan toe. Hiermee komt het setje op een totaal vermogen van 60 watt, wat voldoende is voor een soundbar met een prijs van 150 euro.