2min

Tags in dit artikel

Introductie

Het Deense bedrijf Jabra is van oudsher voornamelijk bekend van de headsets die je via bluetooth aan je telefoon kunt koppelen. Sinds kort maakt de fabrikant echter ook andere producten voor de consumentenmarkt. Zo heb ik halverwege dit jaar al eens een recensie over de Revo Wireless gepubliceerd, het ging hierbij om een robuuste draadloze koptelefoon, die er met een gouden plak vandoor ging.

De Revo Wireless is natuurlijk nog redelijk gerelateerd aan headsets, maar met de Solemate en Solemate Mini gaat Jabra weer wat verder van de gebruikelijke producten af. Het gaat hier immers om twee draadloze speakers. De naamgeving van de producten is een gevatte samenvoeging van de Engelse woorden sole en soulmate, verwijzende naar het ontwerp en het doel van de producten. De onderkant van de speakers doet denken aan de onderkant van de wat stevigere schoen, het doel van Jabra is om van de Solemates in zekere zin een levenspartner te maken.

Zoals aan de hand van de naamgeving van de Solemates al wel duidelijk zal zijn, verschillen de speakers in ieder geval qua formaat. De Solemate mini is wat Jabra betreft de ideale reisgezel met een groots geluid op zakformaat. De reguliere Solemate wordt meer gepositioneerd als een draagbare luidspreker die je overal mee naartoe kúnt nemen vanwege zijn formaat. De Solemate mini kan je gewoon altijd bij je hebben. Het is een klein verschil in positionering.


De adviesprijs van de Solemate bedraagt 179 euro, de Solemate mini gaat wat Jabra betreft al voor 99 euro over de toonbank. In onze prijsvergelijker vind je de Solemates echter al terug met prijzen van respectievelijk 120 en 91 euro. Vooral de gewone Solemate is dus al aanzienlijk goedkoper geworden.

Je kan beide producten in verscheidene kleurtjes aanschaffen. De Solemate is er in zes kleuren: blauw, geel, grijs, rood, wit en zwart. De Solemate mini moet het doen met vier uitvoeringen: blauw, geel, rood en zwart.

Overigens is de reguliere Solemate al sinds begin 2013 op de markt, de Solemate mini kwam eind 2013 in de winkels terecht. De lancering van de laatstgenoemde achten wij een goede aanleiding om beide producten aan de kaak te stellen.