2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Er zijn weinig opzichten waarin de Acer Liquid S1 in weet uit te blinken. Daarentegen zijn er wel een aantal tekortkomingen die je met dit prijsniveau min of meer kunt verwachten; de bouwkwaliteit is bijvoorbeeld erg matig. De knoppen in de behuizing zitten nog net niet zo los dat je ze er uit schudt wanneer je de telefoon heen en weer rammelt.

Daarnaast is er ook geen ondersteuning voor nieuwere technieken als 4G en NFC. Het gemis van ondersteuning voor de 5GHz-frequentie voor WiFi-netwerken vind ik persoonlijk best kwalijk. Acer beweert tevens dat de telefoon goed geschikt is voor multitasking, maar met slechts vier applicaties en geen beschikbare uitbreidingen is deze uitspraak gewoon absurd. Het is dus afwachten op de update die Acer in petto heeft om die uitspraak ook waarde te geven.

Acer levert de Liquid S1 bovendien met 55 applicaties, terwijl Android er standaard minstens 20 minder bevat. Op zich is dat nog geen misdaad, maar als het dan alleen maar gaat om slappe apps die weinig tot niks toevoegen, kan ik er wel woest om worden. Je kan de apps zoals gewoonlijk ook niet verwijderen en dat is dus zonde van de opslagruimte.

Al het bovenstaande is natuurlijk nogal negatief, maar het is niet alleen kommer en kwel; je krijgt grotendeels waar je voor betaalt. De Liquid S1 is een goedkope phablet en budget smartphones komen niet zonder concessies, zo werkt het nou eenmaal. Als je per se een phablet wilt hebben, maar niet de hoofdprijs wilt betalen, dan is de Liquid S1 op dit moment gewoon de beste optie.
6.4
  • Extra cover meegeleverd;
  • Nette prijs;
  • Matige bouwkwaliteit en stevigheid van behuizing;
  • Geen ondersteuning voor 4G, NFC en WiFi op 5GHz-band;
  • Multitaskingmogelijkheden zijn zeer miniem;
  • Veel extra apps zonder meerwaarde meegeleverd;