3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakkingsinhoud, ontwerp en uiterlijk

Verpakkingsinhoud


De Acer Liquid S1 wordt geleverd met een netstroomadapter met USB-poort, een bijbehorende USB-kabel en een earbud-headset met een afstandsbediening erop. De afstandsbediening bevat één knop, waarmee bijvoorbeeld telefoongesprekken kunnen worden opgenomen. Natuurlijk is er een bundeltje met een aantal boekjes over de smartphone, als laatste vind je ook een tweede achterkant, zodat je kunt wisselen tussen de kleuren zwart en wit.


Ontwerp


Wat het ontwerp betreft heeft Acer weinig fantasie gehad. De Liquid S1 heeft weinig opvallends in zich. Als er dan toch iets bijzonders genoemd moet worden, dan is het de afwerking van aluminium in de zijkanten van de behuizing, die verder volledig uit plastic is vervaardigd.

Als je de telefoon bekijkt, dan valt uiteraard op dat deze zeer groot is. Rondom het scherm zit ook een aanzienlijke rand, zeker tweemaal zo dik als bij de Galaxy Note 3 het geval is, bijvoorbeeld.

De zijkanten van de telefoon zijn enigszins afgerond en ook de achterkant loopt schuin af. Jammer genoeg steekt de cameralens een paar millimeter uit de behuizing, wat ervoor zorgt dat de telefoon niet stabiel ligt op vlakke ondergronden, naast dat de lens natuurlijk veel makkelijker bekrast kan worden door ruwe oppervlaktes.


Uiterlijk


Op de voorkant van de Acer Liquid S1 vind je allereerst het grote TFT-scherm. Erboven zitten van links naar rechts een front-facing camera, een luidspreker, een lichtsensor en een nabijheidssensor. Die laatste twee zijn bedoeld om respectievelijk de mate van verlichting van het scherm aan te sturen en om het scherm uit te schakelen als je het toestel tegen je gezicht drukt, bijvoorbeeld indien je gaat bellen.

Onder het scherm heeft Acer bij Android-apparaten tegenwoordig drie Android-knoppen zitten, welke een eigen vormgeving meegekregen hebben. Hoewel Acer de knoppen dus niet in het scherm integreert, houdt het Taiwanese bedrijf zich wel aan de door Google voorgeschreven knoppen. Je vindt dus knoppen met de functies Terug, Home en Multitasking.

Op de achterzijde van de Liquid S1 vinden we bovenaan een camera, geflankeerd door een microfoon en een flitser. Verder naar onderen zitten tientallen gaatjes, die geluid vanuit de speaker doorvoeren.




Op de linkerzijde vind je de aan/uitknop, wat een aparte positionering is. Op de rechterzijde zit een dubbele knop waarmee het volume geregeld kan worden. Bovenop de Liquid S1 zit een headset-aansluiting, onderop zit een micro USB-aansluiting om de telefoon op te laden. Helaas zit deze aansluiting niet in het midden, zoals we met accessoirefabrikanten in het achterhoofd wel prefereren.


Middels een kleine inkeping in de achterkant kan de behuizing worden geopend, waarna de accu verwisseld kan worden, of een sim- of micro SD-kaart kan worden geplaatst.