3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera


Acer heeft gekozen voor een 8 megapixel-sensor voor de Liquid S1. Deze steekt uit de behuizing en dat is in verschillende opzichten een nadeel, maar daar heb ik al genoeg woorden aan vuilgemaakt. De camera schiet video’s in 1080p-formaat, met 30 beelden per seconde. We zijn in een tijd aangekomen dat de duurdere smartphones een hogere opnameresolutie en/of hogere beeldsnelheid gaan hanteren, maar dat kan je voor deze prijs niet van Acer verlangen.

Het valt op dat de Liquid S1 wel een heel erg snelle camera aan boord heeft. Als je op de sluiterknop op het scherm drukt, is de foto direct gemaakt. Geen gezeur met scherpstellen en andere zaken, de foto is er gewoon direct. Dat is op zich fijn, als het resultaat natuurlijk ook om over naar huis te schrijven is.

Foto’s


1: Externe belichting, 2: Slechte belichting zonder flits, 3: Zelfde, met flitser

De eerste drie foto’s zijn in dezelfde ruimte gemaakt, maar met verschillende soorten belichting. Met externe belichting trekt de Liquid S1 het allemaal prima, zoals in de eerste foto zichtbaar is. In werkelijkheid is het verschil tussen de rode en oranje prikkers wel iets groter, maar op zich valt er hier niet veel te klagen.

De foto’s met en zonder flitser zijn wel onder de maat. Bij het gebruik van de flitser weet de camera niet goed scherp te stellen, tevens zorgt de flitser voor een stevige overbelichting doordat deze te fel blijkt voor deze situatie. Op zich is het prima als een flitser veel licht produceert, maar het is wel zo fijn als de mate van belichting automatisch wordt aangepast aan de omgeving. De foto zonder flits is vrijwel geheel zwart, met weinig beschikbaar omgevingslicht ben je dus echt aangewezen op de flitser, die echter ook niet altijd even goed blijkt te werken.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

In de sportmode kan de Liquid S1 een redelijk goede foto nemen, maar de beweging wordt niet scherp vastgelegd. Voor een telefoon uit deze prijsklasse had ik eerlijk gezegd ook niet anders verwacht.

De foto’s van dichtbij zijn van redelijke kwaliteit, al lijkt de Liquid S1 niet goed scherp te kunnen stellen op de stenen. De kleuren worden wel erg goed vastgelegd. De foto van de auto is wat donker, maar qua detail goed in orde.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Ook de foto van de gebouwen is veel te donker. Er is sprake van een redelijk blauwe lucht en de foto zou dus veel lichter moeten zijn. Er zijn veel smartphones die deze situatie niet goed vastleggen. De ingezoomde foto is wat je ervan kan verwachten met een smartphone met enkel digitale zoom.

Video’s



De video die de Liquid S1 produceert is aardig in orde. Hier en daar zijn wel wat kleine tekortkomingen te zien, zoals ene ongewenste autofocus en wat trilling in het beeld, maar daar blijft het bij. De video is beter dan wat je meestal krijgt in deze prijsklasse.