2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

De Acer Liquid S1 is voorzien van een Cortex A7-processor. Om maar met de deur in huis te vallen: dat is gewoon al redelijk oude koek. Gelukkig voor Acer is het niet zo dat andere phablets uit deze prijsklasse nou bijzonder krachtig zijn.

Wat prestaties betreft verwachten we dus niet al te veel, maar het zou natuurlijk mooi zijn als de smartphone in ieder geval bij kan blijven met de concurrentie. De Liquid S1 is immers de goedkoopste van het stel.

Systeem


In AnTuTu X Benchmark komt de Liquid S1 boven apparaten als de Google Nexus 4 en de Huawei Ascend P6. Hoewel dit geen directe concurrentie is, is dat toch opvallend te noemen. De Liquid S1 presteert in deze benchmark dus aardig als we kijken naar de totaalscore. Wel is de Galaxy Mega 6.3 van Samsung een stuk beter.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Ten opzichte van de phablet van Samsung legt de Liquid S1 het af in tests van de GPU, I/O en UX. Ook het werkgeheugen is opvallend veel minder capabel dan dat van de Galaxy Mega 6.3 en ook de Huawei Ascend Mate scoort hier beter. Zie de grafiek hieronder.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM


Wel is de Liquid S1 goed in taken die aan de processor gerelateerd zijn, als de score wordt vergeleken met die van de andere phablets. Wat dat betreft overtreft de Liquid S1 de verwachtingen, maar overige aspecten laten toch zien dat dit geen krachtig apparaat is.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Aan de hand van deze resultaten is alvast te concluderen dat de Liquid S1 geen snelheidsmonster is. Dat was gezien de prijs van het apparaat ook niet conform de verwachtingen geweest. Wat betreft de concurrentie zijn er apparaten die beter en slechter scoren. De Liquid S1 doet het ten opzichte van die concurrenten dus redelijk, maar zeker niet goed.