2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (games)

Voor het grafische werk is de Liquid S1 voorzien van een PowerVR SGX 544MP. Dat is een GPU die we medio dit jaar ook al eens in de Acer Liquid E2 (review) hebben teruggezien. Die telefoon scoorde redelijk matig, maar de GPU in de Liquid S2 heeft een hogere kloksnelheid gekregen en dus zouden de prestaties ook hoger moeten liggen.

3DMark


In 3DMark’s Ice Storm Extreme weet de Liquid S1 desalniettemin niet echt een vuist te maken ten opzichte van de concurrenten. Het voormalige topmodel van LG scoort veel beter, maar ook Samsung’s phablets halen aanzienlijk hogere scores. In deze test is de Liquid S1 alleen de Ascend Mate van Huawei de baas.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


GFXBench 2.7


In de onscreen-test van GFXBench 2.7 behaalt de Liquid S1 een score van 5,9 beelden per seconde. Dat is natuurlijk geen vloeiend beeld, dat wordt het pas rond de 30 beelden per seconde. Desalniettemin is GFXBench 2.7 wel een erg zware test.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Grafisch gezien is de Acer Liquid S1 minder goed dan de meeste concurrenten. Het is wat betreft prestaties vaak ook raadzamer om voor een voormalig topmodel te kiezen, dat blijkt ook als we kijken naar de scores van de LG Optimus G Pro.