Acer Liquid S1

Mobile
Acer Liquid S1

Introductie

De meeste smartphonefabrikanten zijn inmiddels wel overstag als het aankomt op toestellen met een groot scherm. Samsung is de partij die ermee begon en inmiddels hebben grote partijen als HTC, Huawei, LG, Nokia en Sony al één of meerdere toestellen voor deze categorie aangekondigd of al op de markt.

Vooralsnog is Samsung vooral met de Galaxy Note-reeks de grootgrondbezitter, maar daar laten andere partijen het natuurlijk niet zomaar bij zitten. Acer heeft de afgelopen maanden twee phablets op de markt gebracht, waarvan de Liquid S1 het eerste model was. Later behandelen we op Techzine ook nog de Liquid S2.

Afgezien van het grote scherm is de Liquid S1 voornamelijk voorzien van budgetvriendelijke hardware. Zo vinden we bijvoorbeeld niet de nieuwste en snelste processor onder de gelederen en is het werkgeheugen en de opslagruimte beperkt.

Daar moet dan natuurlijk wel wat tegenover staan en dat is in dit geval ook het meest logische gebied om op de compenseren; de prijs. Ook is de Acer Liquid S1 niet enkel een smartphone met een groot scherm, maar hebben de Taiwanezen ook getracht om het grote scherm werkelijk meerwaarde te geven door bijvoorbeeld multitasking-mogelijkheden in Android te integreren.

De Acer Liquid S1 vindt op de smartphone-markt inmiddels redelijk wat concurrenten als we alleen op schermgrootte kijken. De toestellen waarmee de Liquid S1 de strijd ook qua prijs moet aangaan in dit artikel zijn te vinden in de onderstaande tabel.

Model Scherm Prijs
Acer Liquid S1 5,7 inch 285 euro
Huawei Ascend Mate (review) 6,1 inch 325 euro
Samsung Galaxy Mega 6.3 (review) 6,3 inch 335 euro
Samsung Galaxy Note II (review) 5,5 inch 365 euro
LG Optimus G Pro (review) 5,5 inch 390 euro

De Acer Liquid S1 is duidelijk een prijsvechter en weet eigenlijk alle concurrentie wat betreft prijs de loef af te steken. Verderop in dit artikel zal blijken of er niet al te veel offers zijn gemaakt om dit te kunnen realiseren.

Acer heeft voor de Liquid S1 overigens een adviesprijs van 329 euro. Er is ook een dual-sim variant en die heeft een adviesprijs van 349 euro gekregen. Inmiddels zijn de prijzen al wat gezakt.