3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakkingsinhoud, ontwerp en bouwkwaliteit

Verpakkingsinhoud


In de doos heeft HP natuurlijk niet alleen de Slate 21 gestopt. Ook vind je hier een stroomadapter en bijbehorende kabel, de adapter is dus niet in de behuizing van de Slate 21 weggewerkt, wat jammer is. Verder levert HP enkele boekjes en handleidingen mee om een vlugge start te bevorderen.

In sommige landen wordt de Slate 21 geleverd met een toetsenbord en muis, maar in onze regio is dat helaas niet het geval.

Ontwerp


De Slate 21 heeft geen opvallend ontwerp, maar zal in veel huiskamers ook niet misstaan. HP heeft voor de behuizing geheel gebruikgemaakt van plastic, zowel wit als zilverkleurig. Het systeem heeft hoeken die met een grote radius zijn afgerond. De bezel om het scherm is relatief dik, deze meet zo’n 2,5 centimeter op het dunste punt.

Opvallend is wel dat het scherm vrij diep in de behuizing ligt. Niet alleen ligt het scherm verzonken, maar de aanraakgevoelige en beschermende laag is ook nog eens ontzettend dik, wat ervoor zorgt dat er ook nog veel ruimte zit tussen de werkelijke display en je vinger, waarmee je het systeem aanstuurt.


Uiterlijk


De voorkant van de Slate 21 wordt vrijwel volledig ingenomen door het scherm. Erboven zit een camera, gepaard met een lichtje zodat zichtbaar is of de camera in gebruik is. Iets verder naar rechts zit een microfoon. Onder het scherm heeft HP een gril aangemaakt die over de gehele breedte van de Slate 21 loopt. Dat betekent echter niet dat hier ook een hele brede speaker is verwerkt, maar HP wekt wel graag die illusie.

Op de achterkant is een sleuf voor de koeling van de Slate 21 te vinden, naast de forse standaard die desgewenst ook te verwijderen is. Op die manier kan de Slate 21 ook aan een muur worden bevestigd. Ook zit er op de achterkant een klepje waarachter de aansluiting voor de adapter zit, gezamenlijk met twee USB-poorten en een netwerkaansluiting. Verder richting de rechterzijkant zitten tevens een SD-kaartlezer, nog een USB 2.0-poort en een aansluiting voor een headset.


Persoonlijk had ik liever gezien dat HP meer USB-poorten op deze tweede locatie had geplaatst, omdat die veel makkelijker bereikbaar zouden zijn dan de poorten achter het klepje. Je kan er weliswaar voor kiezen om het klepje gewoon weg te laten, maar toch zijn die poorten minder makkelijk bereikbaar omdat ze verder verzonken zijn en naar beneden zijn gericht.

Alleen aan de rechterzijde van de Slate 21 heeft HP enkele knoppen geplaatst. Het betreft hier van boven naar beneden twee knoppen voor het volume, twee knoppen voor de schermverlichting en een aan/uit-knop welke met verlichting aangeeft wat de systeemstatus is.

Bouwkwaliteit


De behuizing van de Slate 21 is volledig vervaardigd uit plastic onderdelen. Daarmee is deze all-in-one natuurlijk totaal niet te vergelijken met high-end systemen zoals Apple’s meest recente iMac (review). Ik vind het overigens niet direct een ramp dat HP kiest voor goedkope materialen. Ten eerste heeft het natuurlijk een positieve uitwerking op de prijs, maar belangrijker is dat dit niet direct een gebruiksproduct is. Je hebt de Slate 21 niet de hele dag bij je, waar je ook maar naartoe gaat. Dat is heel anders dan bij een smartphone of tablet.


De standaard van de all-in-one voelt stevig aan, wat wel zo prettig is omdat de Slate 21 er constant op zal moeten leunen. Je kan ervoor kiezen om het systeem rechtop te zetten, maar je kan de standaard ook inklappen of bijna 180 graden openklappen zodat het apparaat bijna plat ligt.