4min

Tags in dit artikel

,

Big Scale Racing van BumbleBeast

Wij kregen van BumbleBeast vorige week het spel Big Scale Racing. In dit spel bestuur je kleine radiografisch bestuurbare autootjes. Nu moet je niet meteen denken dat dit een namaak Revolt of iets dergelijks is, want dat is het dus helemaal niet! Big scale racing is erg realistisch en heeft niets weg van Revolt. De game is gewoon in het Nederlands wat erg leuk is, omdat er maar bar weinig spellen in het Nederlands zijn gemaakt! Als je het spel gestart hebt kun je kiezen uit 3 modes, namelijk: het kampioenschap, Quick race en Training.

Bij training kan je naar hartelust gewoonweg over de parcours racen om je zo alvast schrap te zetten voor de kampioenschappen! Bij Quick race kies je een wagen, parcour en weersomstandigheden uit en je kan tegen een boel tegenstanders racen. En als laaste en waar eigenlijk alles om draait in dit spel, het kampioenschap. Het kampioenschap bestaat ut een tiental cups die elk weer onderverdeeld zijn in een stuk of 10 race’s. Bij elke cup wordt de moeilijkheidsgraad een klein stukje hoger. Wat jammer is, is dat je bij elke cup weer op dezelfde banen rijdt. Ze hadden van mij best een tiental banen meer in het spel mogen stoppen. Het spel kent wel een heleboel verschillende wagens. En elke wagen kan je weer een ander tintje geven zodat er altijd wel een auto is die jij leuk vind. Later heb je zelfs de mogelijkheid om met trucks te gaan racen! Bij elke race dat je verder gekomen bent, komen er weer nieuwe autootjes bij. De autootjes rijden heel erg realistisch! Bij een hobbeltje komt het autootje van de grond en als je even pech hebt maakt het wel een paar salto’s en beland het op zijn kop weer op de baan.

Gelukkig heb je wel een knop zodat je, je autootje weer recht op de weg kan plaatsen, maar hier verlies je wel aardig wat tijd mee. In totaal heeft BumbleBeast 240 verschillende tegenstanders gemaakt. De één probeert je van de weg te beuken de andere speelt het fair en probeert je gewoon in een bocht in te halen. En zo zijn er dus nog 138 verschillende egenstanders! Naarmate je verder komt word het al snel een stuk moeilijker! Je moet echt flink je best doen en flink wat moet hebben om tot de laatste race te komen, overigens, als je na drie race’s nog niet in de top drie bent beland, dan mag je toch gewoon door naar de volgende baan.
Op de banen zijn op een boel punten pionnen geplaatst waar je omheen moet, dus je kan niet stiekem eventjes een hoekje afsnijden om zo weer op de eerste plaats te komen. Ik heb het spel zowel met het toetsenbord gespeeld, als een joypad en met een stuurtje, en bij allen reageerde de autootje’s uitstekend, Petje af voor BumbleBeast!

De banen waar je op racet en tevens ook de autootjes waarmee je race’t zijn gebaseerd op werkelijkheid, en dat kan je zien ook! De details van de banen en de omgeven is erg groot, ook de details zoals licht en watereffecten zijn echt heel mooi om naar te kijken! Bijvoorbeeld als het regent zie je heel mooi de spetters van het water achter je autootje vandaan vliegen, en als je dan door een plas heen race’t vliegt het water nog een stuk hoger.

Ook de licht en schaduweffecten worden erg mooi weergegeven, zo zie je bijvoorbeeld mooi het licht van een lantarenpaal weerspiegelen op de weg en op een plas. Big Scale Racing heft ook een optie om over een LAN te kunnen spelen met een boel andere mensen, of je kan in een splitscreen tegen je vriend/vriendin spelen. Helaas is het niet mogelijk om het spel over internet te spelen. Wat erg leuk is, is dat je wel bonus wagens en circuits kan downloaden, wat natuurlijk de game dan weer erg aantrekkelijk maakt!

Deze game is erg verslavend, en voor je het weet ben je niet meer vanachter je pc te slaan. De game ligt als het goed is nu in de winkels! Iedereen die race fanaat is en/of dit soort spellen graag speelt, mag deze topper absoluut niet missen! En de prijs is ook erg vriendschappelijk, namelijk: 24,99 euro.

Een demo van het spel is hier te downloaden. (22.5 MB)

Meer info kan je vinden op de officiele site www.bigscaleracing.com

Table of contents