3min

Tags in dit artikel

, ,

De Aias digitale camcorder

We hebben al eens eerder een product van Spypen gereviewed, namelijk de Spypen Spox. Deze digitale camera was enorm klein. Dit maal hebben we van BMC (Bazelet Multimedia Comp.) de Spypen Aias gekregen. Ook dit maal was de doos, of zeg maar gerust het doosje erg klein. Nu weet ik dat er tegenwoordig genoeg kleine digitale camcorders zijn, maar zo klein als deze had ik nog niet eerder meegemaakt! De Spypen Aias is met zijn 92 x 74 x 35 mm maten wel een erg kleine digitale camcorder. De Spypen Aias is een vier in één, hij kan namelijk dienen als een voice recorder, webcam, digitale camera en als digitale camcorder. De laatste twee opties zijn het belangrijkst en daarvoor koop je natuurlijk de camera. De camera zit net zoals de Spypen Spox weer in een erg mooie (zwarte) doos, waar hij in een bedje van schuimrubber ligt. Ook dit keer wordt er weer veel bij de camera geleverd, namelijk:

  • De digitale camcorder.
  • Een flitser.
  • Batterijen
  • Een usb snoer voor naar de camera.
  • Een driepoot standaard.
  • Een tasje.
  • Een polsbandje.
  • Een video kabel voor de tv.
  • Driver cd met verschillende applicatie’s.
  • garantie kaart.

De Aias is zilver van kleur en ziet er goed uit. De Aias heeft een 1,6” TFT schermpje dat je in en uit kan klappen net zoals een professionele camcorder. Het TFT schermpje laat netjes alles goed zien, de kleuren zijn goed en de scherpte van het schermpje is ook dik in orde. De Aias heeft een zevental knoppen. Die duidelijk en overzichtelijk zijn. Achter een klein rubber klepje vind je twee aansluitpunten namelijk de tv uitgang, om zo je video’s en/of foto’s op je tv te laten zien. Als tweede heeft de Aias een usb uitgang om hem aan te sluiten op je computer. De usb uitgang die op de Aias Digitale camcorder zit is een kleine usb aansluiting zodat de aansluitingen mooi achter het kleine rubberen klepje (18 x 9 mm) passen. Voor op de (glazen) lens van de camera vind je een zacht rubberen afsluit deksletje om zo beschadiging van de lens te voorkomen. Deze zit standaard vast met een klein koortje aan de camera. Boven op de camera vind je een klein verhogingentje waar een klein schuifklepje op gemonteerd zit. Als je dit klepje naar achteren schuift vind je de aansluiting voor de flitser. In de flitser gaan twee AAA batterijen (die meegeleverd worden). In de camera zelf gaan twee AA batterijen omdat deze natuurlijk wat meer stroom vergt. De flitser is eenvoudig aan te sluiten op de camera, het enige wat je hoeft te doen is de flitser op de camera drukken tot hij klik zegt en dan met een draaiknopje (op de flitser) de flitser vastdraaien op de camera zodat deze er niet af kan vallen. Je kan de flitser op automatisch zetten zodat de camera zelf bepaald wanneer de flitser in werking dient te treden of je kan handmatig afstellen wanneer de flitser dient te werken.


Dit maal kan je ook de witbalans afstellen, dit is een prima optie, zodat de camera precies af te stellen is met de witkleuren. Ook voor ’s avonds is de witbalans echt een must, voordat we de witbalans hadden afgesteld waren vooral witte kleuren en huidskleuren ’s avond plots allemaal licht paars, alsof iedereen aan het stikken was. Met de witbalans kregen we deze kleur bijna helemaal weg! Helaas bleef er ’s avonds bij huidskleuren toch een lichte paarse kleur achter op gefotografeerde mensen (de huidskleur). De rest van de opname’s waren prima in het donker! Al de kleuren kwamen goed overeen zowel overdag als ’s avonds.