4min

De AcoustiCase van Silent Pc

Van Silent Pc kregen wij dit maal een AcoustiCase toegezonden, deze systeemkast ziet er op het eerste oog helemaal niet spectaculair uit. Een normaal kleurtje zoals alle ander kasten hebben, en simpele van vorm. Toch is er iets speciaals aan deze kast, Hij is namelijk stil…erg stil. Toen ik het pakket kreeg en zag dat het van Silent Pc shop afkwam had ik iets van: oowja dat is die kast. Toen ik eenmaal de grote doos van de pakketdienst in handen kreeg moest ik me even flink schrap zetten. Zo’n zware doos dat, dat was. In eerste instantie dacht ik dat ze een compleet systeem in de systeemkast hadden gemonteerd. Toen ik alles eens nader bekeek bleek dit helemaal niet waar te zijn. De kast was gewoon leeg, zelfs geen voeding te bekennen. De kast weegt zo zwaar omdat hij als eerste uit dikker metaal bestaat dan een normale kast. Zo heeft de AcoustiCase wanden van 1 mm dik. Dit lijkt heel dun, maar bij een normale pc kast is dit nog dunner! Toen ik de kast open maakte, wat overigens heel makkelijk gaat. Je hoeft maar één duimschroef aan de bovenzijden los te draaien en de bovenkant van de kast op te lichten. Zodra de bovenkant van de kast eraf is zie je enkel maar een zwart schuimrubberen mat. Hierna kan je simpel beiden zijkanten van de kast loshalen door de zijkanten iets naar boven te schuiven en van je af te duwen. Nu heel de pc open stond kon ik alles een goed bekijken. Elke want van de AcoustiCase is bedekt met een flinke schuimrubberen mat, deze matten weerkaatsen het geluid en de warmte. Dit zorgt ervoor dat het geluid als het waren in de kast blijft, doordat het geluid teruggekaatst word en zijn kracht daardoor verliest.


We hadden ergens in een stoffig hoekje nog een Pentium III 500 Mhz staan, deze hebben we volledig gedemonteerd en alles hebben we over gezet in de AcoustiCase. Aangezien de pc configuratie een goede 4 jaar oud is maakt deze een redelijke herrie als hij aan stond. In eerste instantie dien je de schuimrubberen matten zelf in de kast te monteren. Je krijgt gelukkig een handige handleiding erbij, plus dat alle stukken schuimrubber al op maat zijn gesneden. Na een groot gedeelte vast te hebben gemaakt in de kast kan je beginnen om je pc op te bouwen in de kast. Bijna elk moederbord past in de kast, of het nu gaat om een AMD, Pentium3 of 4 moederbord, het gaat er zonder moeite in! Bij de kast krijg je een paar zakjes met verschillende schroefjes en moederbord houdertjes. Of je nu je cd-rom drive moet vast schroeven of je moederbord, overal is een speciaal schroefje voor. Je zal er in ieder geval geen tekort komen. In totaal heb je plaats voor drie 5’25 en twee 3’45 bay’s en standaard plek voor één HD. Dit laatste is een klein minpuntje. Wij hadden namelijk 2 HD’s en maar ruimte voor één. Dit kan je wel oplossen door een vrij 3’45 bay om te toveren tot een HD houder, maar dan ben je wel een 3’45 bay kwijt. Maargoed twee HD’s erin plus een diskette station plus een dvd-rom drive en een brander. De pc zit op één 5’25 bay helemaal vol. Als laatste de voedingstekker aansluiten en de fans aansluiten. Overigens zijn er weinig plekken waar je, je fan kwijt kan, dit omdat de rubberen matten ervoor zorgen dat de koelte binnen blijft. Een soort koelbox effect zeg maar. Als laatste een oude 100 mm fan gemonteerd voor het koelen van de Pentium 3 @ 500 Mhz. Alle bedrading aansluiten, de kast dicht maken en aansluiten op het lichtnet.

Toen ik de power knop indrukte hoorde ik niets…..als ik heel erg goed luisterde hoorde ik de 100 mm fan draaien. We hebben de pc eens flink op zijn donder gegeven en eens flink wat benchmarks gedraaid waar de pc alles op alles moet zetten om het bij te kunnen benen. De oude en tevens lawaaierige 13 gig HD kon ik met gespitste oren en flinke stilte nog net horen rammelen als hij op volle toeren draait. bij de nieuwe HD’s van pakweg jonger dan 3 jaar zal je dit niet meer horen. Onze HD stamt namelijk nog af van het stenentijdperk ;). Maar zoals gezegd onze nieuwe HD hoorde je gewoonweg niet, hoe goed ik ook luisterde, terwijl dit in onze oude kast waar de pc uit kwam nog wel degelijk goed te horen was! Wat een prachtige kast, die stilte de rust…je zou zo vergeten dat de pc aan staat, enkel een power en HD lampje verklikken dat de pc aan staat. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je pc weg waait, met zijn kleine 20 kilo is dit een flinke pc(kast).

Table of contents