3min

Tags in dit artikel

, , ,

8 in 1 Media Reader/Writer

Van Belkin kregen wij uit Engeland dit keer de 8 in 1 Media Reader/Writer toegestuurd. De Media Reader is extern en zit in een leuk en modern jasje. Hij wordt gevoed op de USB poort van je computer, dus je hoeft niet te zoeken waar je nu weer eens je power kabel in stopt. De Media Reader die wij kregen was een wit exemplaar, ze hebben de reader indien gewenst ook in het donkergrijs. De Media Reader kan je op een normale USB poort aansluiten en op zijn nieuwere naamgenoot de USB 2.0. Het voordeel van de USB 2.0 is dat de Media Reader tot wel 12 Mbps haalt! In totaal kan de Media Reader van Belkin 8 soorten media kaarten lezen, namelijk:

  • ComptactFlash I
  • CompactFlash II
  • SmartMedia
  • Secure Digital
  • MultiMedia
  • IBM Microdrive
  • Memory Stick
  • Memory Gate Memory Stick


Dit zijn tot nu toe al de gangbare formaten van dit moment, en de Belkin Media Reader/Writer heeft met geen enkel formaat problemen. De Media Reader heeft 2 grote gleuven waar de in totaal 8 verschillende type media kaarten kunnen worden ingeschoven. De uitsparingen zijn zo gemaakt dat welk type media kaart dan ook zo in de gleuf past. Op de voorkant van de Media Reader vind je een groene LED die aangeeft of de Media Reader bezig met iets is.

Het installeren van de Belkin 8 in 1 Media Reader/Writer is echt een fluitje van een cent. Je plugt de USB kabel in een USB poort en stopt de installatie cd in cd-rom speler en alles gaat vanzelf. En het kan zelfs nog makkelijker! Mocht je Windows 2000 of Windows XP hebben dan herkend de computer de Media Reader meteen en kan je zonder installatie aan de slag! De Media Reader wordt herkent als een “Removable Disk” (extra hardeschijf) en je kan dan net zoals op je HD gewoon door het Media kaartje heen bladeren. Zo kan je ook mappen aanmaken voor bijvoorbeeld: Muziek, filmpjes, plaatjes, documenten etc… zo staat alles netjes geordend.

Een ander punt en meteen een erg positief punt is het feit dat de Media Reader van Belkin met veel extra’s wordt aangeboden. Zo krijg je levenslange garantie op de Media Reader/Writer! Dit zien we tegenwoordig nog maar erg weinig bij electronische spullen. Dus mocht de Media Reader ooit eens defect raken dan heb je binnen no time een ander exemplaar! (mits het natuurlijk niet je eigen fout is). Ook wordt er een boel handige software bij de Media Reader geleverd. Zo vind je de volgende programma’s in het pakket:

  • Ulead Photo Express

    Dit programma kan je gebruiken op speciale effecten aan foto’s toe te voegen.
  • Ulead Explorer

    Dit is inprinciepe hetzelfde programma als hierboven maar dan bedoeld voor de Macintosh
  • Ulead cool 360

    Dit programma stelt je in staat om van meerdere foto’s een panorama foto te maken of een 3d foto waarin je 360 graden om je heen kan draaien. Ook is het mogelijk om beschadigde foto’s te repareren.


Table of contents