Inleiding

De laatst verschenen gamereviews op Techzine dateren alweer van een tijdje terug en waren ook allemaal voor de PC. Aangezien ik het spel Black al een tijdje op het oog had en het feit dat het spel alleen voor de Xbox en de PlayStation 2 is verschenen, vond ik het tijd voor een review van dit spel.

Na het spel een tijdje gespeeld te hebben, begon ik me af te vragen hoe ik het spel zou gaan reviewen. Ik kwam tot het besluit dat ik de beloftes die uitgever Electronic Arts op haar website deed eens wilde testen op het waarheidsgehalte.

Hieronder dus de beloftes van EA over het spel Black, waarna ik per belofte zal kijken of EA zichzelf en ontwikkelaar Criterion games eraan heeft kunnen houden. De site van Black is hier te vinden en de volgende beloftes worden gedaan:

De beste vuurgevechten.
Beleef Hollywood-achtig spektakel: De meest verwoestende vuurgevechten die je ooit in een videogame hebt gezien. Alles in je omgeving kan kapot.

Signature kills
Gebruik je omgeving als wapen. Maak slim gebruik van verwoestbare omgevingen. Schakel vijanden uit die zich hebben verscholen, meerdere vijanden in één keer, of schiet gewoon voor de kick je omgeving aan puin.

Waanzinnige vuurkracht
De grootste en beste wapens, geïnspireerd op schiettuig uit klassieke Hollywood actiefilms als The Matrix, Terminator 2 en Predator.

Vier wapens zijn beter dan één
Extra vuurkracht en communicatie verhogen de spanning nog meer, omdat je ondersteuning krijgt van drie getrainde specialisten.

Stuntmanvijanden.
Interessante, dynamische doelwitten, die worden omgeven door explosieve materialen.

Blaffertijd
De grootste bodycount ooit in een videogame. 5x meer vijanden per level dan in andere actiegames, zodat de actie nooit ophoudt.

Ongelofelijke technologie
Criterion Games, de gelauwerde studio van de Burnout-serie, weet meer uit je PlayStation 2 en Xbox te halen dan ooit tevoren.

Ik wil nog als opmerking maken dat ik het spel alleen getest heb op een Xbox, ik heb vernomen dat de PS2 versie een stuk minder mooi is, als mensen dit kunnen bevestigen of ontkennen dan hoor ik dat graag.
Sommige beloftes staan daarnaast met elkaar in verbinding, waardoor de beloftes door elkaar gebruikt kunnen worden in deze review.