3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking, ontwerp & uiterlijk

Verpakking


In het doosje waarin de LG G2 mini geleverd wordt, vinden we een oplader met een stroomsterkte van 0,85 ampère, dat vind ik wat te gortig gezien de grootte van de accu van de smartphone. Verder heeft LG een usb-kabel en een eenvoudige earbud-headset toegevoegd, alsook een snelstartgids.

Wat betreft meegeleverde hardware doet LG dus zeker niets bijzonders, maar gezien de prijs van deze telefoon is dat ook niet te verwachten. Hetgeen je nodig hebt, is in de verpakking te vinden.


Ontwerp


Het zal niemand verbazen dat de G2 mini in veel opzichten lijkt op zijn grote broer. De rondingen en vormen zijn vrijwel identiek, alsook de plaatsing van knoppen en aansluitingen. Bij de G2 mini zit de headset-poort wel aan de bovenkant, waar deze bij de G2 onderop is geplaatst.

Er zijn ook wat andere subtiele verschillen. Zo is de G2 mini een fractie dikker en ook is er een zilverkleurige lijn op de zijkanten van het toestel aangebracht. Door een geborstelde afwerking oogt het alsof deze van metaal is, maar het betreft hier gewoon plastic.

De afwerking van de achterkant is bovendien geheel anders. De achterkant van de de G2 is van een glad en goedkoop aanvoelend plastic met een nauwelijks voelbaar patroon gemaakt, bij de G2 mini betreft het een variant met een veel dieper patroon. Dit patroon voelt wat ruwer aan, maar allerminst onprettig of goedkoop. Omdat er ook geen gladde coating op de G2 mini is aangebracht, zal je bij deze smartphone geen last hebben van ontsierende vingerafdrukken.

Uiterlijk


De voorkant van de G2 mini bestaat voor het grootste deel uit schermoppervlak. LG werkt er hard aan om de randen eromheen zoveel mogelijk weg te werken en is hier in mijn ogen ook het meest vooruitstrevende merk in. Boven het scherm zit een speaker, nabijheidssensor en camera. Onder het scherm staat enkel het logo van het Koreaanse merk. De Android-knoppen zijn in het scherm geïntegreerd.


De achterkant van het toestel is uitgerust met de enige fysieke knoppen die de G2 mini bevat. Hier zit de stand-by knop met erboven en eronder een volumeknop. LG zette deze strategie in met de G2, andere merken hebben dit voorbeeld nog niet opgevolgd. Dat is misschien ook niet heel verwonderlijk, het idee overtuigde mij destijds bijvoorbeeld ook niet. Verder bevat de achterkant de camera en een flitser.

Op de linker- en rechterzijde heeft LG dus geen knoppen aangebracht. Bij de G2 zat hier nog wel een slot voor een simkaart, maar ook dat is bij de G2 mini niet zo. Bovenop de G2 mini zit een infraroodzender, secundaire microfoon en headset-aansluiting. Op de onderkant zit in het midden een micro USB-poort. Het lijkt alsof die poort door twee speakers geflankeerd wordt, maar in feite betreft het een microfoon en speaker.


De achterkant van de G2 mini kan worden verwijderd, daar is vervolgens een slot voor een microsim- en microSD-kaart terug te vinden. Ook zit er een verwisselbare accu in het toestel. In het klepje heeft LG tot slot een NFC-lezer geplaatst.