3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inhoud, design & onderdelen

Inhoud


HTC heeft ons niet van een winkelversie van de Desire 610 voorzien. Dat betekent dat de telefoon ons niet geleverd wordt met alle accessoires die je normaliter zal krijgen. Zo moeten wij het stellen zonder de headset en boekjes die je normaliter wel zal ontvangen. Verder bevat de verpakking een oplader met een stroomsterkte van 1 ampère en een USB-kabel.


Design


De HTC Desire 610 doet in zijn voorkomen veel denken aan de HTC One M7 (review), maar beschikt over een behuizing die volledig van plastic is. Die plastic behuizing zorgt er wel voor dat de Desire 610 in mijn ogen een wat minder verfijnde uitstraling heeft, het toestel komt gewoon wat lomp over. De dikke randen rondom het scherm dragen daar ook hun steentje aan bij.

Verder vind ik de Desire 610 toch wel een mooi toestel. Ik vind het wel jammer dat HTC de gekleurde modellen -vooralsnog- niet in onze regio uitbrengt. Altijd maar dat saaie wit en zwart, dat hebben we nu wel een beetje gezien. Dat er andere kleuren worden geproduceerd maar niet hier worden uitgebracht is dan natuurlijk extra ergerlijk.

Onderdelen


De voorkant van de Desire 610 wordt grotendeels ingenomen door het scherm. Erboven zitten een speaker en een camera, vrijwel geheel verborgen zitten ook nog sensoren die het omgevingslicht en andere zaken meten. Onder het scherm zit nog een tweede speaker. De Android-knoppen zijn in het scherm verwerkt.


Op de achterkant van de Desire 610 zit bovenaan een flitser en iets eronder een camera. Iets meer naar rechts zit ook een microfoon, deze is bedoeld voor het wegfilteren van omgevingsgeluid bij het voeren van een telefoongesprek. Dat gebeurt door middel van meerdere microfoons waarbij het opgenomen geluid wordt vergeleken.

HTC heeft de aan-/uitknop op de bovenkant van de smartphone geplaatst, net als de aansluiting voor de headset. Over de plaatsing van de knop ben ik niet te spreken, de Desire 610 is veel te groot om daar makkelijk bij te kunnen.

De plaatsing van de micro USB-poort op de onderkant schiet mij eveneens in het verkeerde keelgat. De poort zit niet centraal in het midden, maar in de rechterhoek. Dat is voor accessoirefabrikanten geen handige plek. Ik zou de Desire 610 bijvoorbeeld niet in mijn huidige houder in de auto kunnen opladen omdat op die locatie een steun zit.



De linkerzijde is voorzien van een klepje waarachter lades voor de nanosim- en microSD-kaart zitten. Op de rechterzijde zitten knoppen om het volume te regelen.

Het is niet mogelijk om de Desire 610 te openen. Het vervangen van de accu is er dus ook niet zomaar bij. Dit is overigens allesbehalve ongebruikelijk tegenwoordig, fabrikanten kiezen hier naar eigen zeggen onder andere voor om de toestellen dunner te kunnen maken.