3min

Tags in dit artikel

, ,

Geluid, scherm & accuduur

Geluid


OnePlus heeft samengewerkt met het gerenommeerde audiomerk JBL voor de speakers die in de onderkant van de One zijn verwerkt. In hoeverre JBL verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de stereospeakers is niet duidelijk, OnePlus meldt dat JBL de fijnafstelling van de componenten heeft verzorgd. De plaatsing van de speaker zorgt er wel voor dat je ze eventueel onbedoeld zou kunnen bedekken met je hand als je het toestel in landschapsmode vasthoudt.

Het geluid dat de speakers voortbrengen mag er best zijn. Hoge en lage tonen zijn duidelijk aanwezig, al kunnen de lage tonen natuurlijk altijd wel beter. Op het hoogste volume is er wel enige sprake van schel geluid. Een tandje terug en de weergave is prima, maar heel hoog is het volume toch niet.

OnePlus levert geen headset mee. Normaliter behandelen we die ook onder dit kopje, maar in dit geval dus natuurlijk niet.


Scherm


OnePlus heeft gekozen voor de plaatsing van een Full HD-scherm in de One. Het Chinese bedrijf geeft een sterk signaal af richting partijen zoals LG, die willen beweren dat een hogere resolutie zinvol is, volgens OnePlus is dat kolder en is het enkel verspilling van de accu. Bij de beoordeling van de LG G3 zag ik ook weinig voordeel in de hogere resolutie.

Het scherm in de One heeft een pixeldichtheid van 401 pixels per inch en dat is nog altijd ruim boven de grens waarbij je op gebruiksafstand afzonderlijke pixels zal herkennen. Als je de OnePlus One naast de vlaggenschepen van Huawei, HTC, LG, Samsung en Sony legt, blijkt er weinig op het scherm aan te merken. De helderheid is niet bijzonder hoog, waardoor het scherm in de buitenlucht wat minder goed af te lezen is. De kleurweergave en kijkhoek zijn wel prima in orde.

Voor de bescherming gebruikt OnePlus het welbekende Gorilla Glass van Corning. Dit glas staat bekend om de krasvastheid. Vingerafdrukken blijven -net als bij andere vlaggenschepen- wel redelijk duidelijk staan, al zijn er alternatieven waarbij het beduidend slechter is gesteld.

Accuduur


De OnePlus One heeft een accucapaciteit van 3100 mAh. Dat is voor een toestel met dit formaat wel gebruikelijk te noemen. In onze test gaan we met gestandaardiseerde instellingen in condities bekijken hoeveel accucapaciteit het vereist om een uur lang een video te streamen vanaf YouTube.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Voor een uur heeft de OnePlus One een krappe dertien procent nodig. Gezien de schermgrootte is dat gewoon volgens de verwachtingen.

Met de GFXBench-test voor accu’s wordt de OnePlus meer op z’n staart getrapt en wordt aangetoond hoe zuinig de hardware in dat geval is. High-end toestellen laten hier doorgaans steken vallen omdat de kloksnelheid dan flink wordt opgekrikt en dus het energieverbruik omhoog gaat. Bij de OnePlus One valt het resultaat in deze test toch alleszins mee als je kijkt naar andere topmodellen.

Benchmark: GFXBench 3.0 Battery Test


Al met al is de OnePlus One gezien zijn grote scherm toch zeker geen energieverslinder te noemen. Bij normaal gebruik zou je doorgaans het einde van de dag zeker moeten halen. Een tweede dag is ook absoluut niet onmogelijk, maar dat is dus geheel afhankelijk van het gebruik.