1 min

Tags in dit artikel

Inleiding

Eindelijk is hij er, de opvolger van één van de grootste racegames aller tijden, de naam is: GTR2!
Ongeveer twee jaar geleden kwam Simbin met een racesimulatie die insloeg als een bom, de naam was GTR. De game was eerst alleen in Duitsland te koop en enkele maanden later ook in de rest van de wereld. De oorsprong van dit spel lag eigenlijk weer in een mod voor F1 2002, de mod GTR 2002.

Weinig game-ontwikkelaars nemen de moeite om een realistisch racespel op de markt te zetten, simpelweg omdat er vrij weinig vraag naar is. Simbin ging echter door en nu is hier voor ons GTR2! Deze game zal de hooggespannen verwachtingen binnen de simrace-community waar moeten maken. Het heeft maar één probleem en dat is de sterkte van zijn voorganger GTR. In deze review ga ik onderzoeken hoe GTR2 het er vanaf brengt.

Nog wat nieuws onder de zon?
Simbin heeft ten opzichte van GTR een paar grote veranderingen doorgevoerd, zo gebruikt men nu de engine van GT Legends en hierdoor kan GTR2 gebruikmaken van DirectX 9 beeldkwaliteit in plaats van DirectX 8. Daarnaast heeft Simbin nu ook de licenties voor seizoen 2004 verworven en zijn er twee nieuwe spelmodi bijgekomen, te weten time-trial en driving school, maar hierover later meer.