3min

Bouwkwaliteit & specificaties

Bouwkwaliteit


Omdat Samsung voorheen de behuizingen altijd uit plastic vervaardigde, was de bouwkwaliteit meestal niet het sterkste punt van de Galaxy-producten. Nu kiest Samsung er eindelijk voor om de behuizing deels van metaal te maken. Dat komt de stevigheid van de nieuwe phablet uiteraard ten goede.

Probeer je de Galaxy Note 4 te buigen, dan voel je nauwelijks flexibiliteit. De plastic achterzijde geeft natuurlijk wel iets mee. Nadat de Galaxy Note 4 in Zuid-Korea werd vrijgegeven bleek dat er modellen in omloop kwamen waarbij duidelijke kieren tussen het scherm en de metalen rand zaten, maar bij ons exemplaar is dat niet het geval. Daar kunnen we dan ook verder niks over zeggen.

Het scherm is erg stevig, je kan bizar hard drukken zonder dat er vlekken op de display ontstaan. De aan/uitknop zit stevig in de behuizing, maar over de volumeknop ben ik minder tevreden. Deze vertoont duidelijke speling, maar gelukkig niet zoveel dat het echt storend wordt.


Waar ik me wel aan stoor is de camera, die wel erg ver uit de behuizing steekt. Samsung heeft hier altijd al een handje van gehad, maar nu gaat het wel erg ver. Dit is om meerdere redenen een slechte zaak. Als de smartphone op de camera rust ontstaan er makkelijk krassen op de lens en voor zover ik weet gebruikt Samsung geen saffier of vergelijkbaar materiaal om de camera af te dekken. Daarnaast ligt het toestel ook erg instabiel op een vlakke ondergrond als je het touchscreen gebruikt en dat is natuurlijk allerminst prettig.

Specificaties


Wat betreft de specificaties is de Galaxy Note 4 in veel opzichten een duidelijke vooruitgang ten opzichte van andere Samsung-smartphones. Maar niet alles is beter. Zo beschikt de Galaxy Note 4 in tegenstelling tot de Galaxy Note 3 én de Galaxy S5 niet over een USB 3.0-poort. Het is op zich niet gek dat een smartphone geen USB 3.0-poort bevat, maar gezien Samsung’s keuzes bij de vorige topmodellen is het in dit geval wel opmerkelijk te noemen.

De Samsung Galaxy S5 is waterdicht, de Galaxy Note 4 niet. Vaak neemt Samsung de goede innovaties van het Galaxy S-model mee naar het Galaxy Note-model en andersom, maar in dit geval niet. Een waterdichte behuizing is geen harde eis, maar het kan wel een erg prettige bijkomstigheid zijn.

Model
Merk Samsung
Model Galaxy Note 4
Hardware
Chipset Qualcomm Snapdragon 805
Processor Quad-core Krait 450
Kloksnelheid processor 2,7 GHz
Grafische processor Adreno 420
Opslag & geheugen
Interne opslag 32GB
Vrije ruimte 24,9GB
Micro SD-poort
RAM 3GB
Display
Schermgrootte 5,7 inch
Bescherming Gorilla Glass 3
Schermtype Super AMOLED
Schermresolutie 1440 x 2560 pixels
Pixeldichtheid 515 pixels per inch
Connectiviteit
Ondersteuning voor 4G
Bluetooth
NFC
Infrarood
Draadloos laden ingebouwd
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Aansluitingen micro USB 2.0
Audio Driedubbele microfoon, monospeaker
Camera
Resolutie camera 16 megapixel
Flitser
Video 2160p @ 30 FPS
1080p @ 60 FPS
Optische beeldstabilisatie Voor foto’s:
Voor video’s:
Front facing camera 3,7 megapixel
Software
Besturingssysteem Android 4.4 KitKat
Accu
Batterij Li-Ion 3220 mAh
Spreektijd 20 uur
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 153,5 x 78,6 x 8,5 mm.
Gewicht 176 gram
Beschikbare kleuren Wit en zwart
Waterdicht