2min

Prestaties (systeem)

De Galaxy Note 4 is de eerste smartphone met een Qualcomm Snapdragon 805-chipset die onze redactie passeert. We zijn dus uiteraard benieuwd naar de prestaties die deze chipset met zich meebrengt, de verwachting is dat Qualcomm de lat weer hoger zal leggen.

In de systeemtest AnTuTu 5 weet de Galaxy Note 4 inderdaad een nieuw record te vestigen. Maar om eerlijk te zijn, het verschil met de Sony Xperia Z3 Compact met Snapdragon 801 is onverwachts niet erg groot. Uit een analyse van de losse testonderdelen blijkt de Galaxy Note 4 vooral goed te scoren in de GPU- en I/O-test, nergens valt het toestel echt tegen.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


In Geekbench 3 is te zien dat de processor van de Galaxy Note 4 duidelijk een stukje sneller is dan die van smartphones met een Snapdragon 801. Wel is de Huawei Ascend Mate7 met de Kirin 925-chipset van HiSilicon nog nét sneller. Dat toestel kan grafisch echter niet zo goed mee.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Qua systeemprestaties is de Galaxy Note 4 een kleine vooruitgang, maar wel wat minder dan van tevoren verwacht was. Maar om eerlijk te zijn, de systeemprestaties zijn tegenwoordig niet meer zo belangrijk. We nemen ze uiteraard mee in de recensie, maar hechten er minder waarde aan omdat de toestellen doorgaans toch snel genoeg zijn. Is dat niet het geval, dan kunnen we het probleem alsnog met dit soort tests vaststellen.