2min

Tags in dit artikel

, ,

De stad, leiders en de crew

De Stad


In Need for Speed Carbon begin je in de stad Palmont City, deze stad is ingedeeld in vier gebieden, namelijk Fortuna, Downtown, Silverton en Kempton. Elk gebied wordt door een verschillende racecrew beheerd en het is jouw doel om het gebied te veroveren door de leider te verslaan. De gewonnen gebieden worden af en toe ook aangevallen, als je de uitdaging niet accepteert ben je het veroverde gebied weer kwijt. Hetzelfde geldt wanneer je de race verliest.

De kaart van Need For Speed: Carbon

De leiders


Zoals ik al vertelde heeft elk gebied een aparte leider. Er zijn vier gebieden wat dus betekent dat er vier leiders zijn. De leiders zijn Kenji van Downtown, Wolf van Fortuna, Angie van Kempton en Darius van Silverton. Als je een leider hebt verslagen dan word er een raceoorlog georganiseerd, aan deze raceoorlog doen de beste racers uit het gebied mee, ik zelf vind deze raceoorlogen wel leuk bedacht maar ze zijn makkelijker dan je zult denken.

Darius is de leider van de racegang in Silverton

De crew


Wat nieuw is aan Need for Speed Carbon is het kunnen maken van een crew, deze crew helpt je met het winnen van races. Er zijn drie verschillende soorten, te weten Blocker, Drafter en Scout. In het begin van het spel begin je met één crewlid genaamd Neville, zijn eigenschap is Blocker/Fixer. Naarmate je verder in het spel bent unlock je nog verschillende crewleden:
  • Colin Drafter/Fabricator
  • Neville Blocker/Fixer
  • Nikki Drafter/Mechanic
  • Sal Scout/Fabricator
  • Samson Blocker/Fixer
  • Yumi Scout/Mechanic

Een blocker zorgt ervoor dat andere mederacers gehinderd worden, zodat jij een voorsprong kan opbouwen. Een scout zoekt altijd de snelle tussendoorweggetjes en met een andere drafter voor je kan je in de slipstream rijden om hem vervolgens voorbij te schieten door de extra turbo die je hebt opgebouwd. Je racecrew kan maar uit maximaal drie mensen bestaan terwijl er zes zijn, dus je zult ze zorgvuldig moeten kiezen.

Je moet je crewleden zorgvuldig kiezen