2min

Tags in dit artikel

, ,

De verschillende races en de garage

Racetypes


Ook in Need for Speed Carbon zijn weer een aantal verschillende races te vinden net zoals in de vorige delen, namelijk:

Circuitrace

In dit racetype race je meerdere rondes en het is de bedoeling als eerste over de finishlijn te komen.

Sprintrace

Hier is het de bedoeling om zo snel mogelijk over de finish bij een race over een parcour tussen twee punten.

Driftrace

Het zoveel mogelijk punten halen door te driften.

Radarrace

Tussen twee bepaalde punten moet je zo hard mogelijk langs een flitspaal rijden. Het is niet de bedoeling om als eerste over de finish te komen maar om de meeste punten te halen. Echter let wel op dat je niet als laatste over de finish komt want het kost je wel strafpunten.

Raceoorlog

Deze raceoorlog word gehouden als je een leider hebt verslagen. Als veroveraar van een bepaald gebied wordt er van je veracht dat je een raceoorlog houdt, hierin spelen de beste racers uit het gebied mee.

In een raceoorlog neem je het op tegen de beste rijders in het gebied

Canyon Race

Onder de nieuwe racetypes valt ook de Canyon Race. Bij dit racetype speel je tegen één tegenstander die paar meter voor je rijdt, hoe dichter je bij hem blijft hoe meer punten je krijgt. Eenmaal over de finish worden de rollen omgedraaid, nu zit jij voorop en je tegenstander een paar meter achter je met dezelfde bedoeling alleen gaan de punten er nu af.

De garage


Je garage bevindt zich in elk veroverd gebied. In je garage kun je bijna alles doen. Zo kan je er je crew aanpassen, je wagenpark bekijken en natuurlijk je auto tunen, waar het in Need for Speed eigenlijk om gaat.
De mogelijkheden zijn weer flink verbeterd, de wagens kunnen natuurlijk ook nog de nodige upgrades ondergaan. Er zijn upgrades die de prestaties verbeteren, wanneer je bijvoorbeeld een banden upgrade installeerd onder je auto, dan heb je de keuze om te kiezen voor driftbanden of banden voor ene betere grip. Dit geldt bij alle prestatie upgrades.

Maar er zijn natuurlijk ook tuningmogelijkheden waarbij je de het uiterlijk van je wagen helemaal naar wens kan aanpassen met de beschikbare accessoires. Wat nieuw is is het Autosculpt-systeem. Met dit systeem kun je je onderdelen naar eigen wens vomrgeven, wat erg leuk is.

Met Autosculpt kun je de onderdelen van je wagen naar eigen wens vormgeven