2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Geluid, scherm & accuduur

Geluid


De speaker van de Honor 3C zit in de achterkant verwerkt. Gevaarlijk, want als de telefoon op zijn rug ligt zou het geluid geblokkeerd kunnen worden en dat is ook absoluut het geval. Leg je de Honor 3C tijdens het afspelen van geluid met het scherm naar boven dan vallen er heel wat details uit de weergave weg.

Maar ook wanneer de speaker vrij spel heeft kan je nou niet stellen dat de Honor 3C echt goed geluid weet te produceren. Lage tonen zijn vrijwel geheel afwezig en hoge tonen zijn juist weer wat schel. Op het hoogste volume is het geluid ook zeker niet oorverdovend, in tegendeel.


Scherm


Het scherm van de Honor 3C heeft een HD-resolutie, ofwel 720 bij 1280 pixels. Op een grootte van 5 inch komt dat neer op 294 pixels per inch. Gezien de prijs van de Honor 3C is deze pixeldichtheid alleszins acceptabel te noemen. Hoger mag natuurlijk wel, maar voor deze prijsklasse is dat natuurlijk niet reëel en doet Honor al heel goed werk.

De kijkhoeken van het scherm zijn goed, ook worden kleuren netjes weergegeven. Het is onduidelijk wat voor soort bescherming Honor voor het scherm heeft uitgezocht, maar dat zal geen Gorilla Glass zijn. Bij de bouwkwaliteit viel me op dat het scherm erg stevig is, wel is het ook erg gevoelig voor vingerafdrukken en voelt het daardoor ook al heel gauw vettig aan.

Accuduur


De accu heeft een capaciteit van 2300 mAh en dat is voor een smartphone als deze doorgaans heel wat. Maar hoe groot de capaciteit ook is, uiteindelijk is het de stroombehoevende hardware die bepaalt of de accuduur ook mooi is. Bij de Honor 3C is gekozen voor een chipset van MediaTek, dat staat niet direct te boek als een bedrijf dat het energieverbruik geheel geoptimaliseerd heeft.

Om de accuduur te testen streamen we urenlang een video vanaf YouTube op de Honor 3C. Dat gebeurt met de schermhelderheid en het volume op een vooraf vastgesteld niveau, zodat de vergelijking met andere toestellen goed gemaakt kan worden. Ook zaken als draadloze verbindingen stellen we zoveel mogelijk gelijk aan elkaar om verschillen te voorkomen.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Net als de Alcatel One Touch Pop C7 en C9 beschikt de Honor 3C over een MediaTek MT6582 als chipset. Bij Alcatel’s toestellen was de prestatie in de accutest echt slecht, maar de Honor 3C staat het er gelukkig heel wat beter voor. Deze smartphone weet dus ondanks hetzelfde (gulzige) hart een mooie prestatie neer te zetten. Dat kan overigens deels liggen aan een betere combinatie van chipset en accucapaciteit.