2min

Introductie

Met de introductie van de originele Moto G wist Motorola begin 2013 -toen nog onderdeel van Google- gigantisch veel indruk te maken. De Moto G was met een prijspunt van rond de 200 euro in die tijd natuurlijk al relatief goedkoop, maar wat de klant voor dat geld aan hardware kreeg was bijna niet te geloven. Motorola zette grote Android-fabrikanten als HTC, LG, Samsung en Sony finaal te kijk.

Dankzij het fenomenale origineel waren de verwachtingen rondom de tweede versie van de Moto G natuurlijk hooggespannen. De tweede Moto G draaide echter uit op een teleurstelling, simpelweg omdat de verbeteringen spaarzaam waren. De punten waar de Moto G (2014) erop vooruit zou moeten gaan bleken in de praktijk eerder een achteruitgang. Een groter scherm is bijvoorbeeld leuk, maar de resolutie bleef gelijk en daarmee ging de schermkwaliteit er dus op achteruit. Dat grotere scherm had bovendien een negatieve uitwerking op de accuduur.


Bij de introductie van de derde Moto G is het uiteraard de vraag wat voor vlees we nu in de kuip hebben. Weet Motorola weer indruk te wekken zoals bij de originele uitgave van het toestel, of worden de verwachtingen opnieuw niet waargemaakt?

Puur gekeken naar de specificaties van de Moto G (2015) moet gezegd worden dat er duidelijke verbeteringen zijn aangebracht. Ik noem een waterdichte behuizing, een hogere resolutie voor de camera’s en een hogere accucapaciteit. Maar evengoed zijn er ook aspecten waar Motorola niet aan heeft gewerkt, of waarbij de zaken zelfs verslechterd zijn. De schermresolutie is wederom 1280 bij 720 pixels en de omvang van het toestel is toegenomen.

De Motorola Moto G (2015) is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en heeft een adviesprijs van ongeveer 200 euro. Dat is ongeveer even duur als de voorgangers, maar inmiddels zijn partijen als Honor en OnePlus zich ook aan de onderkant van de Android-markt aan het roeren. Daardoor is de prijs van de Moto G lang niet meer zo concurrerend als voorheen.