2min

Tags in dit artikel

, , ,

Accuduur

Met een accucapaciteit van 3630 mAh heeft de Moto X Play echt een flinke accu aan boord. Volgens Motorola is de accu vol na 130 minuten laden, met slechts 15 minuten laden kan je tot acht uur vooruit. Op één lading moet je volgens Motorola twee dagen door kunnen, daarvoor moet het gebruik echter niet te zwaar zijn. Dat is een bewering die daardoor moeilijk te staven is.

Of de accuduur goed is, is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de accucapaciteit, maar ook van hoeveel de overige hardware van de accu vraagt. Een grote accu kan nog steeds snel leeg zijn als de chipset of het scherm niet efficiënt met de beschikbare energie omspringen.

In onze eerste test bekijken we hoeveel accucapaciteit de Moto X Play gemiddeld nodig heeft bij het streamen van een YouTube-video. Hierbij stellen we verschillende zaken zoals schermhelderheid en draadloze verbindingen zoveel mogelijk hetzelfde in, om te voorkomen dat daardoor discrepanties ontstaan. In deze test doet de Moto X Play het goed, met een accuverbruik van onder de tien procent per uur.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In de accutest van PCMark behaalt de Moto X Play een nieuw topresultaat. De accu houdt het bijna tien uur uit in deze test en dat is vrij indrukwekkend. Het verschil met de Samsung Galaxy S6 Edge+ is echter niet zo groot, terwijl dat toestel een accucapaciteit van 3000 mAh heeft ten opzichte van de 3630 mAh van de Moto X Play. Om maar te onderschrijven dat niet alleen de accucapaciteit van belang is voor de uiteindelijke accuduur.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


Het accuverbruik van de Moto X Play is -zeker gezien de schermgrootte- niet zo hoog. Motorola’s bewering dat deze smartphone het twee dagen uithoudt op één lading klopt daarmee ook grotendeels. Als je de smartphone erg intensief zal gebruiken gaat dit natuurlijk niet lukken, maar doorgaans zijn twee dagen op één acculading best haalbaar.