2min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk


De behuizing van de Dell Precision 5510 is gemaakt van aluminium en koolstofvezel. Het aluminium is gebruikt voor de buitenkant, het koolstofvezel zit aan de zijkanten en binnenkant. Het systeem krijgt door het gebruik van deze materialen een zeer robuust doch neutraal uiterlijk.


Qua uiterlijk vertoon vallen de randen rondom het scherm van de Precision 5510 het meest op. Die randen zijn namelijk bijzonder dun, zo’n 0,5 centimeter. Dell beweert daarom dat de Precision 5510 het formaat van een 14 inch-laptop heeft, terwijl het scherm 15,6 inch meet. Hoewel de randen aan de zijkanten en bovenaan zo dun zijn, is de bezel onder het scherm juist ontzettend dik: ongeveer 2,5 centimeter.

Voor een zakelijke laptop heeft de Precision 5510 weinig toeters en bellen aan de buitenkant. We zien bijvoorbeeld regelmatig vingerafdrukscanners of smartcardlezers ter verificatie van de identiteit van de gebruiker. Bij de Precision 5510 blijven dit soort zaken achterwege. Ook opmerkelijk: de camera richting de gebruiker zit niet boven, maar onder het scherm.

Bouwkwaliteit


Wat bouwkwaliteit betreft is de Precision 5510 over het algemeen wat je van Dell mag verwachten. Als je het scherm probeert te buigen zal je veel weerstand voelen. Druk je echter hard op het scherm, dan zie je wel vlekken ontstaan en dat is bij een touchscreen natuurlijk nooit wenselijk. Ook de behuizing van de Precision 5510 is zeer stevig.


Er is wat bouwkwaliteit betreft wel één ding dat me als een doorn in het oog is. Op de voorzijde loopt het aluminium over in koolstofvezel, maar de vlakken lopen niet gelijk aan elkaar. Over de gehele breedte resulteert dit daarom in een scherpe metalen rand. Ik denk niet dat je je er snel aan zal verwonden, maar het is zeker niet onmogelijk.