2min

Tags in dit artikel

, ,

Benchmarks (systeem)

De Dell Precision 5510 is qua hardware in vele uitvoeringen te verkrijgen. Van Dell ontvingen wij één van de duurst mogelijke uitvoeringen en daarom is het wat lastig om echt een treffende vergelijking wat betreft prestaties te maken. Natuurlijk draaien we alsnog alle gebruikelijke benchmarks, zodat je in ieder geval enige referentie hebt. Maar houd in je achterhoofd dat bijvoorbeeld de keuze voor een andere processor de systeemprestaties flink beïnvloedt. Zie de pagina ‘Hardware’ voor de configuratie van ons systeem.

De Creative-test van PCMark 8 is gericht op het uitvoeren van simpele tot relatief zware systeemtaken. Hierbij kan je denken aan het browsen van websites, het bewerken van foto’s en video’s, transcoderen van media en het spelen van games.

In deze test weet de Precision 5510 zich prima staande te houden. Hierbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat de andere systemen die we momenteel in deze grafiek terugvinden niet echt vergelijkbaar zijn qua hardware. Desondanks is duidelijk zichtbaar dat de Precision 5510 goed presteert.


In Cinebench wordt de kracht van de processor getest. Hier laat de Precision 5510 overduidelijk de spierballen rollen. Een score uit deze categorie hadden we nog niet eerder gezien. Met een Xeon-processor onder de gelederen is het natuurlijk niet zo’n verrassing dat de Precision 5510 zo’n goede indruk weet te maken.


Wat systeemprestaties betreft doet de Precision 5510 wat ervan verwacht wordt. De tophardware zorgt voor topprestaties en zo hoort het ook.