2min

Tags in dit artikel

, , ,

Accuduur

De Envy 13 heeft een 3-cels accu, met een capaciteit van 45 wattuur. HP beweert dat de laptop een groot uithoudingsvermogen heeft, ondanks zijn kleine formaat. De accu zou tot negen uur lang ‘onvermoeibaar’ blijven werken, een bewering die we uiteraard met plezier aan de kaak stellen.

In onze eerste test laten we laptops urenlang een Full HD-video van YouTube afspelen en berekenen we achteraf wat hierbij het energieverbruik is geweest. Om de test zo eerlijk mogelijk te houden stellen we zaken zoals de schermverlichting zoveel mogelijk op hetzelfde niveau in.

De Envy 13 verbruikt in deze test een krappe 15 procent accu per uur. In de grafiek is te zien dat dit een goed resultaat is vergeleken met de concurrentie, maar als je het doorrekent kom je natuurlijk nooit aan de gestelde negen uur.


Dan is er ook nog de accutest van PCMark 8. Hierbij wordt de Home-test voortdurend gedraaid, totdat de accu onder een bepaald percentage komt. Daarna wordt doorberekend hoe lang de test nog zou kunnen doordraaien tot de accu het echt begeeft.

In deze test behaalt de Envy 13 een score van krap 200 minuten. Dit is vergeleken met de concurrentie wat minder goed dan de YouTube-test. Ook in dit geval blijft de negen uur ver uit zicht, maar bij deze test is het ook niet reëel om iets dergelijks te verwachten vanwege de intensiteit.


Wat betreft de accuduur vind ik de Envy 13 niet slecht, maar de beloftes van HP worden niet waargemaakt, zoals stiekem ook wel verwacht. Die genoemde negen uur is onder ideale omstandigheden gemeten en zal je in de praktijk niet gauw kunnen repliceren.