2min

Tags in dit artikel

, , ,

Benchmarks (systeem)

De Envy 13 is voorzien van een Intel Core i7-processor, en dan wel de Core i7-6500U om precies te zijn. Deze chip is afkomstig uit Intel’s Skylake-reeks, wat op het moment van schrijven de meest recente lijn is. Wat dit betreft ligt het in de lijn der verwachtingen dat de Envy 13 hoge ogen zal gooien.

Verder heeft de Envy 13 ook in andere opzichten mooie hardware aan boord, denk bijvoorbeeld aan de 8GB aan werkgeheugen, en een SSD-opslagmedium met 256GB aan capaciteit.

In Cinebench 15 wordt voornamelijk naar brute rekenkracht gekeken. Systemen worden gedwongen om een 3D-beeld te genereren en hoe sneller dit gebeurt, hoe hoger de score uitpakt. De Envy 13 behaalt 272 punten. Dit is een redelijk goede score, maar de Microsoft Surface Pro 4 doet het bijvoorbeeld toch een stuk beter.


In de Creative-test van PCMark wordt een reeks redelijk zware applicaties gebruikt, waar laptops een aantal handelingen in moeten uitvoeren. Ook hier geldt: hoe vlotter dit gebeurt, hoe hoger de score. De Envy 13 weet in deze test wél beter te presteren dan de Surface Pro 4.


De systeemprestaties van de Envy 13 zijn in orde. De laptop weet de verwachtingen waar te maken, maar kan ze absoluut niet overtreffen.