2min

Benchmarks (grafisch & opslag)

Grafisch


Voor het grafische werk moet de Envy 13 het stellen met de GPU die in de Intel Core i7-processor geïntegreerd is. Het betreft hier een Intel HD Graphics 520, welke inmiddels al vaker de revue is gepasseerd.

Om de GPU te testen maken we gebruik van 3DMark Fire Strike. Deze benchmark bestaat uit verschillende tests waarbij wordt bekeken hoeveel beelden gegenereerd kunnen worden. Hoe hoger dit aantal, hoe vloeiender het beeld en hoe hoger de score uitvalt.

De Yoga 900 behaalt in deze test eer ongeveer dezelfde score als de Microsoft Surface Pro 4, wat gezien de hardware ook geen verrassing mag heten. De nieuwste generatie Intel-processoren betekent op grafisch gebied opnieuw een aardige stap, maar het is nog steeds geen goede basis voor een gaming-systeem.


Opslag


Als laatste is er de benchmark van het opslagmedium. Ook hierbij gebruiken we PCMark 8, ditmaal de Storage-test.

De Yoga 900 laat in deze test een record noteren. De prestatie van de HP Envy 13 heeft hiermee maar heel kort bovenaan mogen staan. De Yoga 900 kan zo’n beduidend betere score halen doordat de opslagruimte zo groot is. Hoe groter de SSD, hoe hoger de prestaties over het algemeen zijn. Als je een versie met 256GB opslagruimte koopt, moet je op wat lagere prestaties rekenen.