2min

Conclusie

De Lenovo Yoga 900 is mede dankzij de Skylake-processor van Intel in staat om erg lang op één acculading vooruit te kunnen. Dat is het grootste speerpunt van deze laptop. Daarnaast kan je het scherm dankzij het flexibele en unieke scharnier ten opzichte van de body 360 graden draaien, waardoor de Yoga 900 allerlei vormen kan aannemen.

Hoewel het scharnier goed oogt en veel flexibiliteit biedt, ben ik niet zo’n fan van deze specifieke uitvoering. De Yoga 900 is relatief moeilijk te openen en klapt ook nog eens te makkelijk dicht. Leuk dat Lenovo meer dan 800 onderdelen gebruikt om het scharnier in elkaar te zetten, maar kennelijk is het dan alsnog niet perfect. Het stoort me tevens dat het toetsenbord in sommige opzichten veel te kleine knoppen bevat.

De Yoga 900 biedt naast een uitermate goede accuduur ook nog eens prima prestaties, een combinatie die zelden hand in hand gaat. Het scherm heeft bovendien een erg hoge resolutie (3200 bij 1800 pixels), waarmee je een Retina-achtige weergave kunt realiseren als je wilt.

Lenovo biedt de Yoga 900 qua hardware in verscheidene uitvoeringen aan, in Nederland zijn het vier, in België zelfs zes. Hierbij vind je verschillen wat betreft de processor, het werkgeheugen en de opslagruimte, maar in beide landen wordt de meest uitgebreide versie niet aangeboden.

Met een prijs variërend van 1399 tot 1699 euro is de Yoga 900 allerminst goedkoop. Je krijgt er wel veel voor terug, maar ik ben wel van mening dat de laptop nog beter had kunnen zijn. De nadelen zijn niet onoverkomelijk, maar ze hadden er gewoon niet moeten zijn.
8.0
  • Fenomenale accuduur;
  • Nette prestaties;
  • Retina-achtige resolutie op het scherm;
  • Scharnier oogt mooi en geeft veel vrijheid..
  • ..maar laptop openen is te lastig, dichtklappen juist te makkelijk;
  • Backspace- en rechter Shift-knop op toetsenbord zijn veel te klein;
  • Helderheid van scherm had hoger mogen zijn;