2min

Tags in dit artikel

,

Installatie

De standaard Intel installatie van de Thermaltake V1 koeler is simpel en makkelijk. Net als de stockkoeler wordt ook de V1 met vier pennen vastgeklemd op je moederbord. De meegeleverde koelpasta is voldoende om meerdere keren de koeler de bevestigen, enige nadeel is het zakje waarin de koelpasta geleverd wordt. Doordat deze opengescheurd moet worden zal de pasta snel uitdrogen.


Inhoud


  • Intel-klemmen
  • AMD-klemmen
  • Installatieguide
  • Case-stikker
  • Koelpasta

Alles wat nodig is wordt meegeleverd. Enige minpuntje is het zakje koelpasta wat niet in een tube geleverd wordt. Als men een dure koeler koopt als deze en bijvoorbeeld de Zalman 9700NT ermee vergelijkt krijg je bij Zalman een mooi potje koelpasta (met kwastje) erbij.


De koeler wordt met een standaard 3-pins aangesloten op het moederbord of een fancontroller (wel moet dat de cpu-fan bescherming worden uitgeschakeld in de bios). Nadat ik de koeler veelvuldig had getest op stevigheid heb ik de pc aangezet en de prestaties gecheckt. Zowel mosfets als overige condensatoren in de omgeving van de koeler worden, ondanks dat de ventilator niet op het moederbord blaast, goed gekoeld.

Na een goede middag foto’s maken en testen van de koeler heb ik ook nog een onafhankelijke bron gevraagd naar het uiterlijk van de koeler. Omdat de "looks" van een koeler erg persoonlijk zijn kan hier niet over gespeculeerd worden. Mijn moeder zei het volgende: "Het lijkt wel een schelp, met een strak kleurtje! Al zou het ook goed een koffiefilterzakje kunnen zijn"


Laten we hopen dat de processor het wel koeler houdt dan hete koffie.