Het koffiefilter

Het wederom gereviewde Thermaltake brengt een koeler op de markt met een wel heel bijzonder uiterlijk. De koeler bestaat uit een viertal heatpipes met aan beide zijden koperen koelvinnen. Doordat in het midden van de koeler een 110mm ventilator de lucht door de vinnen blaast blijft de processor koel.

Een innovatief ontwerp, want zover bij mij bekend is er nog nooit een dergelijke koeler op de markt geweest. Dat verklaart natuurlijk meteen waarom Thermaltake direct patent op het design heeft aangevraagd. Natuurlijk wil uiterlijk niet alles zeggen, voor veel mensen staat nog altijd de prestaties voorop. Of zowel prestatie als uiterlijk hier een voldoende scoren zal later blijken in deze review.


You’ve got the looks!

De verpakking smijt direct met wat moeilijke termen. Het beweert onder andere dat de koeler ultieme koeling en prestaties biedt en beschrijft het speciale "Smart CPU & System" wat niets anders betekent dan een leuk uiterlijk. Doordat de ventilator in het midden geplaatst is wordt de lucht uit de kast vanuit meerdere posities weg gezogen. Niet alleen biedt dit goede koelprestaties voor de processor ook de algemene airflow van je kast wordt positief beïnvloed. Bij mij kwam dit in het bijzonder van pas door mijn passief gekoelde nortbridge koeler.

Specificaties volgens de verpakking:
SocketLGA775, AM2, 939, 754
Afmetingen147(L)x92(B)x143(H)
MateriaalHeatpipes/Vinnen: Koper
Ventilator11CM (12V~7V/1300~2000RPM)
Airflow (max)86.5CFM
Geluidsniveau16dBA~24dBA
Volledige specificaties

[center]
De V1 beschikt over een mooie blauwe led-fan[/center]
De grote 11cm ventilator zorgt voor een bijzonder goede airflow. Omdat het een led-fan is hij ook aansprekend voor casemodders. Wanneer de fancontroller (die overigens aan een vrij kort draadje zit) op hoog gezet wordt, draait de ventilator vrij luidruchtig. Het geluidsniveau op de laagste stand is erg laag. Zowel op hoog als laag is de airflow fenomenaal en zal je processor zijn hoofd koel houden.