2min

Tags in dit artikel

,

Benchmarks (grafisch & opslag)

Grafisch


Voor het grafische werk moet de Zenbook vertrouwen op de grafische kern die in de Intel Core i7-processor zit. De Zenbook heeft dus geen losse videokaart aan boord. Dat is voor veel gebruikers ook niet echt nodig, dankzij Intel’s inspanningen op het gebied van grafische prestaties.

De Zenbook behaalt in 3DMark Fire Strike een respectabele score, als we de afwezigheid van een losse videokaart in het achterhoofd houden. De score van de Zenbook UX305UA is namelijk de beste van alle laptops zonder discrete videokaart. Dat heeft Asus dus gewoon goed voor elkaar.


Opslag


De Zenbook UX305UA heeft een SSD met een capaciteit van 256GB aan boord. De grootte van de SSD is van groot belang voor de bandbreedte, een laptop met 512GB zal dus al gauw beter scoren. Toch weet de Zenbook UX305UA ver over de grens van 200 MB/s te gaan. De Lenovo Yoga 900 met een even groot opslagmedium presteert op dit gebied overigens wel een tandje beter.


Al bij al weet de Zenbook UX305UA uitstekend te presteren, als we naar de gemeten prestaties kijken. Als we de zakelijke Dell Precision 5510 even buiten beschouwing laten, is deze Zenbook qua prestaties gemiddeld genomen de beste laptop die we tot op heden over de vloer hebben gehad.