2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk, aansluitingen & bouwkwaliteit

Uiterlijk

De Acer Chromebook 13 CB5 heeft een vrij simpel ontwerp. De laptop is in een behuizing van wit plastic gestoken. De behuizing heeft verder weinig spannende details. Het grootste deel van het plastic is vlak, op de onderkant en rondom het scherm heeft het plastic een beetje reliëf waardoor het wat stroever is. Dat Acer dit aan de onderzijde doet is wel logisch voor wanneer je de laptop op de schoot neemt. Het nut van een stroever materiaal rondom het scherm ontgaat me maar het is verder natuurlijk ook niet storend. De laptop is 1,75 centimeter dik en het gewicht bedraagt anderhalve kilo. In beide gevallen is dit relatief laag.

Aansluitingen

Aan de linkerzijde vinden we een reguliere USB 3.0-poort en een SD-kaartlezer. De Chromebook 13 CB5 heeft ook op de achterzijde aansluitingen, wat tegenwoordig vrij ongebruikelijk is. Het betreft een tweede USB 3.0-poort en een HDMI-aansluiting. Hoewel de plaatsing matig is, zijn dit wel welkome toevoegingen. De rechterzijde herbergt een gecombineerde audiopoort en een aansluiting voor de acculader. Op de rechterzijde zit als laatste een inkeping die je wel eens tegenkomt op mobiele telefoons en digitale camera’s, om een polsbandje aan te bevestigen. Waarom Acer dit op een laptop aanbrengt is me een raadsel, ik zie er althans persoonlijk geen heil in om een polsbandje aan een laptop te bevestigen.

Bouwkwaliteit

Wat de bouwkwaliteit betreft kan ik vrij kort zijn. De onderzijde van de laptop is vrij stug en laat zich niet makkelijk buigen. De bovenzijde, waar het scherm in zit, is juist erg flexibel en dat is geen goede zaak. Het scherm is op deze manier redelijk kwetsbaar voor schade. Het scharnier van het scherm is niet al te stug, maar voelt stevig genoeg aan. Als een scharnier niet zo stug is, loop je wel de kans dat het scherm na verloop van tijd wat te makkelijk dichtvalt. De Chromebook 13 CB5 is verder netjes afgewerkt.