2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (games)

De Snapdragon 650-chipset beschikt over een Adreno 510 voor de uitvoer van grafisch werk. Deze specifieke GPU is in onze recensies van smartphones nog niet de revue gepasseerd. Het is dus vooraf moeilijk een verwachting uit te spreken. Afgaande op de systeemprestaties zullen ook de grafische prestaties vermoedelijk onder die van de Xperia Z5 liggen.

De eerste grafische benchmark die we behandelen is GFXBench 3.0, waarin het gaat om de onscreen-test. Hierbij wordt de reguliere schermresolutie van het toestel als uitgangspunt genomen, in dit geval dus Full HD. Met deze resolutie laat de Xperia X een resultaat van 15 FPS noteren. Vergeleken met de Xperia Z5 -die dezelfde schermresolutie heeft- is dat in negatieve zin een aanzienlijk verschil. De Xperia Z5 Compact presteerde nog veel beter maar heeft ook een lagere resolutie die daar een zekere rol bij speelt.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


De tweede grafische benchmark is er eentje van 3DMark. In deze benchmark worden verschillende grafische tests uitgevoerd, het aantal FPS per test levert uiteindelijk een eindscore op. De Xperia X doet het ook in deze test echt beduidend minder goed dan de Xperia Z5’s.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


Grafisch gezien is de Xperia X een matig toestel als je ook de prijs in de vergelijking meeneemt. De Xperia X scoort ongeveer evengoed als de topmodellen van vorig jaar, maar kost niet veel minder dan de topmodellen van dit jaar, welke weer aanzienlijk beter zijn geworden.