2min

Tags in dit artikel

,

Gameplay

De gameplay in Rockstar Table Tennis is super. De bal wegslaan met je Wiimote is echt leuk en de bal reageert goed. Maar heeft de gameplay in deze game genoeg in huis om je als gamer de interesse in het spel niet te laten verliezen? Rockstar Table Tennis heeft geen mini-games of alternativer game modes aan boord om voor de nodige afwisseling te zorgen die er vaak toch voor zorgen dat je toch iedere keer weer naar een spel grijpt. Bij deze game is het in ieder geval zo dat het spel zeker niet snel gaat vervelen.

Wanneer je het spel speelt zul je al gauw merken dat de AI van je tegenstander goed is. Wedstrijden tegen een computer speler, zelfs op het makkelijkste niveau, zorgde ervoor dat je met gemak rally’s met meer dan 40 returns kunt halen. Op een hoger niveau zijn ze zelfs zo goed dat het soms best wel frustrerend kan worden. Niet omdat het zo slecht is, maar juist doordat de tegenstander dan erg goed zijn ballen weet te plaatsen met de juiste timing. Dit heeft tot gevolg dat de rally’s op die momenten vaak zenuwslopend zijn. Ondanks dat de AI van het spel erg bevredigend is, zal het na de nodige training niet lang duren voordat je vrij makkelijk van je tegenstander kunt winnen.


Het spel kent verschillende gamemodes. Je kunt diverse toernooien spelen tegen allerlei spelers op verschillende locaties. Uiteraard is je doel hierbij om kampioen te worden. Daarnaast heb je nog prestatiewedstrijden. In deze gamemodes speel je tegen afzonderlijke spelers in wedstrijden die je zelf organiseert. Hier kan je ook tegen je vrienden, broertje of bijvoorbeeld je zusje spelen. In mijn vorige reviews was mijn zusje iedere keer weer het slachtoffer om dit soort dingen te testen. Hierbij werd ik echter vrijwel altijd door haar ingemaakt. Payback time dus!


Na ieder een speler te hebben uitgezocht kon de werdstrijd beginnen. Beiden begonnen we zonder het spel eerder gespeeld te hebben. In het begin ging het eigenlijk vrij gelijk op, maar na enkele potjes gespeeld te hebben ging het me eindelijk eens goed af. Eindelijk eens een game die mij goed ligt en heb d’r dan eindelijk eens kunnen inmaken. Het was aan het eind dus een erg geslaagde avond gamen. Ik kon dan ook niet anders concluderen dat de multiplayermodes in het spel erg leuk is. Zeker wanneer je speelt tegen iemand die net zo goed als jezelf is kan het leuk worden. Dan zijn rally’s met meer dan 100 returns zeker niet zeldzaam.