3min

Tags in dit artikel

Nieuwe software en GRID

Nieuwe software/driver


Toen ik begon met het testen van de race game ben ik daar weer heel snel mee gestopt. Het werkte om eerlijk te zijn van geen kant. Net voordat ik deze tutorial af wilde ronden kwam OCZ Technology met een driver-update. Zoals een goed reviewer betaamt, heb ik braaf de nieuwe driver gedownload en vervolgens geïnstalleerd.

Het enige dat ik kan zeggen, is dat de nieuwe drivers een verademing zijn. De kalibratie reageert een stuk beter dan voorheen. Er staat beter aangegeven hoe het kalibreren dient te gebeuren en er is een extra controlelijn aangebracht. Onder de groene lijn betekent over het algemeen dat het goed werkt. Als je boven de lijn zit dan kun je op je er vergif op innemen dat het niet lekker gaat werken.


De nieuwe drivers brengen een verbeterde kalibratie met zich mee.

Daarnaast zaten er aan het begin van deze review nog drie testprogramma’s in de NIA software verstopt. Als je de software bijwerkt is daar alleen ‘Pong’ nog van over. Als je Pong onder de knie hebt moeten de meeste games ook wel lukken.

Ook de ‘glance’-meting is een stuk verbeterd. In UT3 deed ik niks met die glance-waardes, maar in een racespel is dat wel van belang. Daardoor kwam ik erachter dat de ‘glance’-functie met de oude software totaal niet actief was, het leek wel of ze vergeten waren deze functie aan te zetten in de software. De glance-meting controleert of je naar links of rechts kijkt. In theorie betekent dit, dat als je aan het racen bent en naar links kijkt, dat je auto dan ook naar links stuurt. Met de update is dit systeem dus ingeschakeld, maar het is nog niet dusdanig doorontwikkeld dat het ook prettig werkt. OCZ Technology geeft op zijn forum aan dat er nog steeds aan de software gesleuteld wordt om de problemen met ‘glance’ op te lossen.

Als je als NIA-gebruiker een probleem meld aan OCZ Technology reageren zij heel begripvol. Waar ze kunnen proberen ze je te helpen. Natuurlijk kost het oplossen van grote problemen wat tijd. Maar de NIA is nog niet zo lang op de markt en enkele grote problemen zijn nu dus al opgelost.

GRID


Om het racen te testen heb ik GRID geïnstalleerd. Als eerst heb ik het standaardprofiel gewijzigd zodat de NIA met GRID kon werken, daarna ben ik meteen van start gegaan met spelen.


Zoals ik al aangaf kon ik met de oude software na veel instellingen maken alleen gas geven. Het sturen met de ogen lukte zeker niet, sterker nog, er werd totaal niet gereageerd op wat ik met mijn ogen deed. Maar na de hierboven genoemde update was er wel degelijk reactie op mijn oogbewegingen. Als ik naar links keek stuurde de wagen heel sterk naar die hoek, de raceauto vloog dus met volle vaart tegen de geleiderail. Als ik dan weer de andere kant opkeek vloog de auto weer tegen de andere geleiderail.

Of ik het systeem beter moet trainen weet ik niet, op dit moment vond ik het al erg leuk dat de NIA reageert als ik naar een bepaalde hoek kijk. Als OCZ Technology de software verder verbetert dan kan dit zeker een hele toffe race-ervaring opleveren. Omdat de ‘glance’-functie nog niet voldoende doorontwikkeld is kan ik je niet vertellen of je in de toekomst goed zou kunnen racen met de NIA.