2min

Tags in dit artikel

, ,

Het apparaat

Creative wil met de Vado Pocket Video Cam een camera neerzetten die ontzettend simpel is in gebruik en waarmee je snel video’s kunt maken en delen. Dat merk je ook wel als je de doos opent (Wij beschikten over een pers-editie), het apparaat zat erin en meer niet. Zelfs geen software-cd.

Wanneer het apparaat uit de verpakking getild wordt valt meteen op dat het apparaat in wezen niet zo zwaar is. Gelukkig maar, want Creative’s intentie is dat het apparaat overal mee naar toe genomen kan worden. Het apparaat beschikt over een paar knoppen waarmee het apparaat bediend kan worden


De doos waarin de camera geleverd wordt is eigenlijk veel te groot…

Het meesleuren van batterijen is niet nodig, Creative heeft besloten dat het opladen alleen via de USB-poort kan. De batterij is nog wel gemakkelijk verwijderbaar, zodat een tweede (nood)-batterij gemakkelijk te installeren valt. Het opladen via USB heeft echter een nadeel, je moet de computer altijd meenemen op vakantie. Anders kan het apparaat slechts twee uur lang gebruikt worden.
De Vado Pocket Video Cam wordt geleverd met twee gigabyte intern geheugen, dat verder niet uitbreidbaar is. Deze twee gigabyte aan geheugen staat toe om maximaal twee uur op te nemen (op Standard Quality), op High Quality kan de gebruiker een uur opnemen.

De camera voelt robuust aan, zodat ie sowieso wel tegen een stootje kan. Het scherm kan ook wel wat hebben. De handtas van je vrouw/vriendin overleeft het apparaat dus wel. Verder zijn er ook nog wat accessoires bij te koop, waaronder een handige etui, reservebatterijen, een netadapter en laadstation en een AV-kabel om hem op een televisie aan te sluiten.

De volledige specificaties (Aldus het persbericht):
  • Slank, licht, zakformaat.
  • Ingebouwd, twee duim groot lcd-scherm in kleur.
  • Verwijderbare oplaadbare batterij.
  • VGA-resolutie (640 x 480).
  • Ingebouwde USB-aansluiting voor pc.
  • Geïntegreerde software om video’s te uploaden naar YouTube en Photobucket.
  • Beschikbaar in de kleuren zilver en ‘hot pink’.

Table of contents