1 min

Tags in dit artikel

Conclusie

Alle pakketten voldoen wel aan de verwachting. Ze kunnen allemaal netjes een virtuele computer simuleren, maar ik geef toch de voorkeur aan VirtualBox voor de desktopvariant en vanwege de snelheid en stabiliteit voor Vmware Server 1.0.7. Het Microsoft-pakket biedt helaas toch te weinig ondersteuning voor mijn serverbesturingssysteem, namelijk Linux. Microsoft ondersteunt dit niet.

De enige reden waarom de desktopversie van Vmware niet de voorkeur krijgt, is vanwege de kosten voor de licentie. Virtual PC vind ik zelf niet zo fijn werken aangezien de mogelijkheden binnen het pakket beperkt zijn, het alleen het Windows-besturingssystemen ondersteunt en het alleen draait onder Windows.

Voor de serverversie ga ik puur voor de snelheid, stabiliteit en het feit dat deze op Windows en Linux werkt. In dat geval valt mijn keuze op VMware. De software van Microsoft werkt ook goed, maar het werkt enkel op Windows-systemen wat het pakket toch minder aantrekkelijk maakt. Het beheren van je virtuele machine middels een browser klinkt overigens mooi, maar het werkt toch niet zo fijn.

_______________________________________________________________________

Mocht je zelf alle software willen uitproberen dan kan je hieronder de linkjes klikken van het pakket dat je wil uitproberen:

Desktop


Server


8.0
  • n.v.t.
  • n.v.t.