2min

Tags in dit artikel

,

Meer overige functies

Als dat nog niet genoeg is, is hier nog een hele pagina vol met wijzigingen vooral gericht op zakelijke gebruikers. Maar eerst nog een paar andere overige functies en feiten.

Enkele feiten


Windows 7 zal ondersteuning bieden voor Bluetooth 2.1, Ultra Wideband (UWB) en Wireless USB. De desktopmanager van Windows 7 zal vijftig procent minder geheugen gebruiken omdat het efficiënter omgaat met de GPU en minder geheugen geeft aan applicaties die niet actief zijn en het dus eigenlijk niet nodig hebben. Ook is het zo dat elke pc die Windows Vista kan draaien, Windows 7 beter draait, het is mogelijk om te back-uppen naar het netwerk en Ultimate Extra’s zullen niet meer terugkomen.

Een ander mooi feit is de vernieuwde Windows Reliability Monitor. Deze geeft nu duidelijk aan welke applicaties veel CPU-, geheugen-, schijf- en netwerkactiviteit vertonen en geeft ook relevante informatie terug. Zo kan bij de afdeling netwerk direct gezien worden welke applicaties verbinding maken met welke website. Ook zijn er verschillende tabbladen met dezelfde bovenstaande categorieën waar nog meer informatie opgespoord kan worden.


De verbeterde Reliability Monitor van Windows 7

Zakelijke functies


Een van de eerste zakelijke functies die ik hier ga bespreken is AppLocker. Met AppLocker kunnen binnen een organisatie regels opgegeven over welke applicaties een gebruiker wel en niet mag gebruiken. Zo’n regel kan simpelweg een applicatienaam zijn, maar er kan ook gekozen worden om applicatieversie 2.0 en hoger alleen toe te staan en er kan ingesteld worden of applicaties zichzelf mogen bijwerken.

DirectAcces is bedoeld als vervanger voor virtual private networking (VPN) en is aanwezig in Windows 7. Het stelt gebruikers in staat om veilig verbinding te maken met een bedrijfsinfrastructuur van waar dan ook. DirectAcces vereist Windows 7 en Windows Server 2008 R2.

BitLocker is ook handig voor zakelijke gebruikers. Hiermee is het mogelijk om harde schijven te beveiligen tegen indringers die bijvoorbeeld de pc hebben gestolen, de harde schijf eruit trekken en de data erop willen lezen. In Windows 7 is BitLocker vereenvoudigd, zo worden verborgen bootpartities nu automatisch aangemaakt en is het mogelijk om slechts één sleutel aan alle schijven van verschillende pc’s in een bedrijf toe te kennen via Data Recovery Agent.

Een nieuw onderdeel van BitLocker is BitLocker To Go. Hiermee kunnen USB-sticks en andere draagbare datadragers eenvoudig beveiligd worden. Wanneer een USB-stick in een andere pc wordt gestoken, kan de data niet worden gelezen. Dit kan alleen gebeuren op de pc waarmee de USB-stick met BitLocker To Go is geconfigureerd.

Andere, nieuwe zakelijke functies zijn native VHD-ondersteuning, BrancheCache, RemoteApp (nieuwe Terminal Services), uitgebreider groepsbeleid, verbeterde smartcardondersteuning, DNS Security Extensions-ondersteuning, automatische installatie van Windows Herstelomgeving en meer, alleen al in deze build van Windows 7 die zich nog in alphastadium bevindt.