2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

Ik heb nu al gigantisch veel vertrouwen in de volgende Windows-versie. In tegenstelling tot de loze beloftes en mock-ups die Microsoft in 2003 van Longhorn liet zien, iets wat al erg mooi was, krijgen we nu echte, nieuwe functies te zien die zich al in een vergevorderd stadium bevinden.

Wat minder ben ik te spreken over de nieuwe taakbalk van Windows 7, deze is simpelweg nog even wennen en is en blijft in mijn ogen, al zij het een kleine, achteruitgang. Maar er is zoveel dat dit kleine minpunt goedmaakt. Of het nu het nieuwe Troubleshooting-platform is, de nieuwe Aero Snaps, Libraries, HomeGroups of Device Stage. Een voor een maken ze een heleboel goed.

En dat alles hebben we te danken aan Windows Vista. Want voordat je dat besturingssyteem opnieuw vervloekt, is het wel zo dat er zonder Vista er nooit een Windows 7 plaats had kunnen vinden. En dus heeft het toch nog iets goed gedaan (oké, wel meer, want Windows Vista op zichzelf heeft ook al een boel wijzigingen en verbeteringen).

Hoe dan ook, al die nare ervaringen met Windows Vista verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra je vijf minuten hebt doorgebracht met Windows 7. De verbeterde prestaties, gebruiksomgeving, gebruikservaring en nieuwe applicaties dragen hier allemaal aan bij en het is alsof Microsoft wil zeggen: Windows Vista? Nog nooit van gehoord.

Er zal de komende maanden ongetwijfeld nog veel gebeuren op het gebied van Windows 7 en deze review dekt waarschijnlijk niet alle wijzigingen die gemaakt zijn in de huidige en gemaakt zullen worden in toekomstige versies van Windows 7. Maar ik kan nu al zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van wat Microsoft met Windows 7 probeert te doen en dat het zoals het er nu naar uitziet een succes wordt.
10.0
  • NVT
  • NVT