3min

Tags in dit artikel

, ,

Buitenkant

Buitenkant


Laten we dan de buitenkant maar eens bekijken. De gehele behuizing is in het zwart uitgevoerd op de achterkant na, deze is nog grijs. Er wordt, net als bij de Element S en G, gebruik gemaakt van rood-tinten. Deze zie je bijvoorbeeld terug bij de aan- en uitknop en de resetknop, welke tevens over een roodkleurige LED beschikken. De ingangen voor de audio zijn in rood uitgevoerd en ook de 200 mm ventilator bovenop heeft iets roods. Deze heeft namelijk roodkleurige LED’s.



Het onderscheid tussen de twee verschillende knoppen is wel te zien. De grote is gewoon de aan- en uitknop. Bij de audio-ingangen zou je alleen nog een klein probleem kunnen krijgen, omdat je dan goed moet kijken welke voor een microfoon is en welke voor de ‘gewone’ audio.



Het frontpaneel is bedekt met een zwarte mesh. Achter deze mesh zit een honingraatstructuur, die extra stevigheid biedt, en een stoffilter, die stof uit de behuizing houdt. Op het paneel is onderaan een klein logo van Thermaltake te vinden.



Allebei de zijpanelen kan je van de behuizing los maken. Deze panelen zijn vast gemaakt met duimschroeven, dus je hebt geen schroevendraaier nodig wil je de behuizing open maken. Bij het linker-zijpaneel kon je dus een extra ventilator plaatsen met een grootte tot en met 230 mm.



De achterkant is, zoals eerder vermeldt, grijs en niet zwart zoals de rest van de behuizing. We zien hier direct dat de voeding op de bodem wordt geïnstalleerd. We zien hier drie opvallende eigenschappen. De eerste is dat je de behuizing op te beveiligen door een slot aan de het linker-zijpaneel te doen (op de afbeelding de rechter). De tweede is dat je je muis en toetsenbord kan beveiligen. Je haalt namelijk de kabels door een haakje die je vanaf de binnenkant van de behuizing vast kan maken met schroef. Dit wordt ook wel het TtXGameshield genoemd door Thermaltake. Deze eerste twee eigenschappen zorgen ervoor dat er op een LAN-party bijvoorbeeld je spul niet gestolen wordt. Het laatste opvallende aspect is de mogelijkheid tot waterkoeling. Je kan namelijk twee openingen maken door het overtollige metaal weg te breken en er plastic ringen in te doen op de plekken rechtsonderin.



Iets wat fabrikanten van behuizingen steeds meer toepassen is de mogelijkheid om de voeding op de bodem te installeren in plaats van in de top. Thermaltake gaat een stapje verder en heeft ervoor gezorgd dat je de voeding ook nog eens op de kop kan installeren aangezien er ventilatiegaten in de bodem zitten. De warmte en luchtaanvoer van de voeding sluiten zich dan van de rest van de componenten af wat de temperaturen ten goede kan komen. Rechts zien we de gaten om een 2,5” apparaat vast te maken aan de behuizing. Ook zien we rubberen voetjes die ervoor zorgen dat de behuizing minder geluid maakt en minder snel verschuift.




De behuizing is verder erg strak uitgevoerd. Je vindt geen uitsteeksels of scherpe kanten aan de buitenkant.