4min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie

Installatie


Het begon een beetje onhandig. Tijdens het zijpaneel eraf halen bleef het paneel ergens achter haken waardoor hij onderaan iets verboog. Dit was niet zo’n heel groot probleem omdat ik het weer met mijn duim terug kon drukken, maar het zegt wel iets over de kwaliteit van het paneel.

Daarna was het plan om de afstandsbuisjes te plaatsen die ik voor het moederbord nodig had waarvan er genoeg werden meegeleverd. Ik zat eerst wel te kijken of de bultjes geen kortsluiting zouden maken aangezien dat wel eens funest kan zijn voor een PC. Gelukkig werkte het wel goed en zat er niet een groot verschil in vergeleken met normale afstandsbuisjes.

Deze behuizing heeft dus een gat in het moederbord-tray zitten zodat een koeler met een backplate installeren stukken makkelijker wordt. Dat is een echte uitkomst voor iemand die vaak van koelers verwisselt en/of van processors. Zeker een pluspunt naar mijn mening.



Nadat je dit gedaan hebt moet je de voeding plaatsen en het balkje weer verschuiven totdat de contactpunten de voeding raken. Wat rest is het vastschroeven van het balkje.

Dan is het ook wel eens tijd om de hardeschijf en DVD-speler te installeren. Zoals op de vorige pagina al stond, is er slechts één slot tool-less van beide formaten. De rest moet je dus gewoon met (duim-)schroeven doen. Er werden wel (veel) duimschroeven meegeleverd dus eigenlijk is de rest ook tool-less omdat je geen gereedschap nodig hebt. Het is maar net hoe je het bekijkt.



De DVD-speler ging er eerst wat stroef in; er moest toch nog wat kracht gebruikt worden om hem op z’n plek te krijgen. Vervolgens moest je met het plastic kliksysteem het voor elkaar krijgen om hem vast te zitten. Dit was eerst even kijken hoe dat in z’n werk ging, maar op een gegeven moment klikte hij toch vast. Idemdito voor de hardeschijf. Het systeem werkt dus wel gewoon goed. Jammergenoeg waren er geen vibratierubbers rond de drive-bays aangebracht; vooral de DVD-speler zit dus strak tegen de behuizing aan en dit laat de rest van de behuizing dan wel meetrillen als de speler op hoge snelheid een CD/DVD gaat lezen/branden.



Dan het laatste punt en dat is een beetje alle kabels aan sluiten. Dit is niet echt iets speciaals en haast iedereen kan het wel. Dit brengt mij echter wel op het volgende punt: cable management. De behuizing heeft maar een beperkte capaciteit om kabels weg te werken. Je hebt eigenlijk alleen maar twee punten waar je tie-wraps doorheen kan halen, maar daar blijft het bij. Zelf heb ik geïmproviseerd door de voedings- en SATA-kabels aan de drive-bays vast te maken. Het lukt dan wel, maar als je veel hardeschijven in de behuizing gaat stoppen (wat kan, gezien het aantal drive-bays) dan kan het nog wel een rommeltje worden qua kabelbende.



Up & running


Wat me hier wel erg mee valt is het geluid van de meegeleverde fans; ze zijn erg stil te noemen. Het zijn misschien niet de ventilatoren die de meeste lucht verplaatsen, maar als je aan de voorkant en aan de zijkant ook nog (stille) fans plaatst dan heb je een aardige luchtverplaatsing in de behuizing. Houd er wel rekening mee dat videokaarten en processorkoelers vaak ook nog luidruchtige ventilatoren hebben. Daar moet je dan dus ook naar kijken wil je een stille PC hebben.



Ook zien we de 200 mm ventilator met roodkleurige LED’s in actie. Soms komen LED’s irriterend over door een te fel licht. Dit is niet het geval bij de Element T. Het is een welkome toevoeging aan de behuizing, al zal misschien niet iedereen dat vinden. Daarom is het jammer dat er geen schakelaar is dat je de LED’s kan uit zetten. Aan de andere kant hebben heel veel behuizingen met LED fans dit nog niet, dus het is niet per direct een kwalijk iets aan de Element T. Als Thermaltake dit weet te veranderen hebben ze er veel gelukkige gebruikers bij.



Wat me nu wel opvalt is de slogan; “Create for pros”. Dit terwijl de behuizing veel gamers-elementen heeft zoals het TtXGameshield en de roodkleurige ventilator. Thermaltake is er dus niet helemaal over uit welke doelgroep ze nu aanspreken. Ook op de site van Thermaltake zelf weten ze nog niet helemaal wat nu precies de bedoeling is: er staat niets ingevuld bij ‘application’. Persoonlijk vind ik deze behuizing meer naar de gamers kant neigen. Je mag zelf ook oordelen en als de behuizing je aanspreekt is er eigenlijk niets aan de hand.