2min

Tags in dit artikel

Hydro H50: Verpakking, specificaties en uiterlijk

Verpakking


De Hydro H50 wordt geleverd in een verpakking met herkenbare kleuren (zwart, wit, blauw), aangezien deze kleuren ook vaak terug te zien zijn op andere producten van Corsair. Buiten de productnaam, de specificaties en een beknopte samenvatting om is er niet iets opmerkelijks aan te merken op de verpakking waarin de koeler geleverd wordt.



Specificaties


Hieronder volgen de officiële specificaties die door Corsair zijn vrijgegeven.

Specificaties pomp
Materiaal pomp (Platform) Koper
Socket LGA775, LGA1156, LGA1366, AM2/AM3
Energieverbruik pomp Ongeveer 2,5 W
Koelpasta Shin-Etsu (OEM)


Specificaties fan/radiator
Afmetingen van de radiator 120 mm bij 120 mm bij 25 mm
Afmetingen fan 120 mm bij 120 mm bij 20 mm
Energieverbruik fan Ongeveer 2,2 W
Producent van de fan Akasa (AK174CB-4BLB)
Snelheid 600 – 1600 RPM (vanaf 7 V)
Luchtverplaatsing 50.35 CFM
Geluidsproductie 26,5 dB(A)

Uiterlijk



Radiator

Corsair levert een enkele 120 mm radiator mee met de Hydro H50. Standaard is er maar één fan meegeleverd, maar er is een mogelijkheid om een tweede fan vast te schroeven aan de radiator om een opstelling met twee fans te creëren.

De radiator is zwart gespoten en aan de onderkant bevinden zich de bevestigingspunten voor de slangen die standaard al zijn aangesloten op zowel de radiator als de pomp.

Slangen

De slangen lopen vanuit de radiator richting de pomp en deze slangen zijn ook gehuld in een zwarte kleur. De beide slangen die gebruikt worden zijn uitgerust met ribbels en deze ribbels worden gebruikt om de slangen meer stevigheid te geven.

Pomp

De pomp is, net zoals de vorige twee onderdelen, ook in het zwart uitgevoerd. Aan de bovenkant van de pomp vinden we het logo van Corsair terug.

De twee slangen zitten bovenop de pomp bevestigd. Hier vinden we ook het kabeltje terug om de pomp aan te sluiten op het moederbord waardoor de pomp van energie voorzien wordt.

Aan de onderkant van de pomp (en dus het gedeelte van de koeler dat contact maakt met de processor) vinden we een koperen heatsink terug die met tien schroefjes bevestigd is aan de pomp. De heatsink is uitgerust met koelpasta van Shin-Etsu. Het gaat hier om een OEM-variant die dus standaard bij producten meegeleverd wordt. In dit geval is dit de Hydro H50. Deze gebruikte koelpasta is dus niet los in de winkel te koop.

De zijkant van de pomp is onderaan uitgerust met een soort van uitstulpingen die door Corsair tabs worden genoemd. Deze tabs zijn nodig om de koeler te bevestigen aan de meegeleverde retention ring voor het desbetreffende socket. Tijdens de installatie (op de volgende pagina) wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.