2min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk (1)











Nu je een aantal foto’s hebt gezien van de kast heb je al een redelijke indruk kunnen krijgen van de kast en dat je je een mening hebt kunnen vormen over het uiterlijk van de kost. Ik vond het in ieder geval een indrukwekkende kast toen ik hem voor het eerst zag. Maar natuurlijk wil ik altijd verder kijken en ook op details letten als het gaat om het uiterlijk.

I/O-paneel







Als eerste wil ik beginnen met de buitenkant van de kast en met name het I/O-paneel waar ik het net al even over had. Deze zit vooraan op de bovenkant van de kast. Op dit paneel zijn de verschillende invoermogelijkheden netjes weggewerkt en de powerknop is een mooie grote knop, waarbij links daaronder een bescheiden resetknopje zit. Ik vind eerlijk gezegd dat de knop van de fancontroller iets aan de grote kant is, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Erg leuk aan de fancontroller is dat je niet alleen de snelheid van de fans kunt bepalen door aan de knop te draaien, maar ook de blauwe LED-verlichting van de fans kunt uitschakelen door op de knop te drukken.

Honingraatstructuur







Als je naar de kast kijkt valt meteen op dat Coolermaster veel gebruik heeft gemaakt van roosters, die natuurlijk voor de ventilatoren zijn geplaatst. Hierbij is gebruik gemaakt van een honingraatstructuur, die ook vaak terug te vinden is aan de achterzijde van voedingen. Deze structuur zou de airflow moeten stimuleren. Verder zit er aan de bovenkant een soort handvat waaraan je de kast goed aan kan oppakken. Of dat ook zo bedoeld is weet ik niet, maar het is wel handig.

De poten







Ook de poten zijn een belangrijk deel van de kast en je ziet dat Coolermaster ook hier over nagedacht heeft. Je kunt ze namelijk onder de kast plaatsen, ze aan de zijkant laten uitsteken, of ze te vervangen door rubberen dopjes.

De achterkant




Zoals je ziet is er aan de achterkant ruimte gereserveerd voor slangen van een waterkoelingsysteem. Je kunt deze slangen boven- of onderin door de kast heen halen. Verder zie je dat de voeding weer onderin de kast geplaatst wordt wat tegenwoordig bijna net zo gebruikelijk is als bovenin.