3min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware, specificaties en design

De Oukitel Mix 2 is gebouwd als een echte concurrent voor de Xiaomi Mix 2. Daar komt die naam natuurlijk ook vandaan. Waarom het daarmee wegkomt is een goede vraag. In elk geval is de handschoen geworpen en zal die vast nog wel opgepakt worden door Xiaomi. Deze recensie draait uiteraard om de Oukital Mix 2, dus we laten de Xiaomi-variant even voor wat ‘ie is.

Het design

Oukitel heeft zijn smartphone voorzien van een flink 5,99-inch display. Die heeft relatief smalle randen aan de zijkant, al gaat hier de vlieger ‘schijn bedriegt’ wel een beetje op. Marketingmateriaal wekt de indruk dat de smartphone praktisch geen randen heeft, maar dat is niet waar. Dankzij een licht gebogen zijkant zou je kunnen zeggen dat de Mix 2 ongeveer 1 millimeter aan rand heeft aan elke zijkant. Tel je de kromming mee, zou je eerder nog uitkomen op zo’n 2 millimeter. Aan de boven- en onderkant vind je bredere randen, opmerkelijk genoeg vooral aan de onderkant. Daardoor kon de fabrikant aan de bovenkant de randen extra smal maken. Opvallend genoeg staat daar dan weer tegenover dat de telefoon aan de bovenkant geen camera heeft. Die vind je juist aan de onderkant en dan helemaal rechts weg gepropt. Dat is onhandig, want als je nu een foto wil maken met de selfiecamera, krijg je prominent in beeld de tip om je smartphone even rond te draaien. Dat is leuk en aardig, maar wel een beetje irritant. Aan de achterkant vind je verder in de linkerbovenhoek de dubbele camera, en iets daaronder en naar het midden van de telefoon tref je de vingerafdrukscanner aan. Wat het design betreft, moet gezegd worden dat de telefoon er behoorlijk premium uitziet. Dat komt mede door het scherm, dat als het aan staat er erg mooi en scherp uitziet. Maar ook voelt de glazen achterkant goed aan en ziet het geheel er mooi en high-end uit. Tegelijk doet één specifiek ding afbreuk aan dat hoogwaardige gevoel. Dat is het gewicht. Een blik op de site van Oukitel laat zien dat de telefoon 208 gram weegt, maar op onze eigen weegschaal kwamen we uit op 240 gram. Een enigszins opmerkelijke discrepantie die past bij het toch niet zo randloze scherm.

De specificaties

Dan de specificaties. Zoals geschreven, heeft de Oukitel Mix 2 een 5,99-inch display. Dat beschikt over een mooie resolutie van 1.080 bij 2.160 pixels en biedt daarmee scherp beeld. Het 18:9 display ziet er schitterend uit en dat is dan weer een grote plus. Verder heeft de Android 7.0-telefoon een MediaTek P25-processor die geklokt is op 2,39 GHz. Het werkgeheugen komt uit op 6 GB. De opslagcapaciteit van 64 gigabyte, is uit te breiden tot 512 GB. De accu bedraagt verder 4.080 mAh, waarmee de smartphone makkelijk een hele dag meegaat. Wat de camera’s betreft, is de Oukitel prima voorzien. De achterkant heeft twee sensoren: een 16-megapixelsensor en een 2-megapixelsensor. Die tweede lijkt er vooral voor de sier te zitten, maar het geheel zorgt in theorie voor prima plaatjes. De frontcamera, die dus onhandig onderin geplaatst is, beschikt over 13-megapixels. Verder heeft de Mix 2 een nano-simkaartingang en optioneel kan er een SD-kaart of een tweede nano-simkaart geplaatst worden. De telefoon beschikt verder over Bluetooth 4.2 en kan 3G en 4G-verbindingen aan. Ook ziet hij wifi-netwerken die op 2.4 en op 5 GHz werken, is de telefoon voorzien van een vingerafdrukscanner, gyroscoop, zwaartekrachtsensor en nabijheidsensor. Kortom: wat de specificaties betreft zit het wel snor.  Hieronder nog in het kort de belangrijkste zaken op een rij.
  • Display: 5,99 inch
  • Resolutie: 1.080 bij 2.160 pixels
  • Processor: Helio P25 Octa-core
  • Werkgeheugen: 6 gigabyte
  • Opslagcapaciteit: 64 gigabyte
  • Achtercamera: 16-megapixelsensor + 2-megapixelsensor
  • Frontcamera: 13-megapixelsensor
  • Accu:  4.080 mAh
  • Prijs: 299,99 dollar