2min

Tags in dit artikel

Roccat Apuri

Roccat Apuri


De Apuri heeft een uiterlijk dat sterk afwijkt van andere mousebungees. Het klassieke mechanische armpje is vervangen door een driepoot, met daarop een verwijderbare rubberen arm, die ervoor zorgt dat de muiskabel niet in de weg hangt van de muis. De Apuri is gemaakt van een zwart, rubberachtig materiaal en de blauwe LED’jes maken de Roccat-look compleet. De Apuri voelt bovendien bijzonder stevig aan en is netjes afgewerkt, qua bouwkwaliteit zit het alvast snor.


De Apuri als mousebungee


De rubberen arm is langs boven voorzien van een kabelgootje waarin je de kabel van je muis makkelijk kunt vastzetten. Dat heeft als nadeel dat je de muiskabel niet langer kunt maken zonder dat je die uit de kabelgoot moet halen, maar in principe is dat niet nodig als je de gewenste kabellengte hebt gevonden. De mousebungee werkt goed, staat stabiel op de ondergrond en zorgt ervoor dat de kabel niet in de weg hangt van je muis. En dit zonder dat je het gevoel hebt dat de bewegingsvrijheid van je muis wordt aangetast. Als mousebungee doet de Apuri zijn werk dus goed.


De Apuri als USB-hub


De Apuri is een ook USB-hub met vier poorten die op de computer wordt aangesloten door middel van een mini-USB-aansluiting. De Apuri kan zowel als actieve als passieve USB-hub gebruikt worden. In het eerste geval wordt de hub van stroom voorzien via een 12V-adapter. In het tweede geval volstaat de USB-verbinding tussen computer en Apuri. De actieve modus wordt het best gebruikt als je met veel stroomeisende apparaten tegelijk werkt, zoals een harde schijf zonder eigen stroomaansluiting. Anders volstaat de passieve modus. We hebben de doorvoersnelheid van verschillende apparaten gemeten in verschillende modi. Uit die testen blijkt dat de Apuri de snelheid van de apparaten zo goed als niet limiteert, prima!